Tisti, ki prenavljate svojo nepremičnino ali gradite na novo, veste, da je le malo stvari tako ključnih, kot je izbira ogrevalnega sistema. Ta je ob napačni odločitvi hitro lahko potraten in povsem neekološki, medtem ko si seveda želite energetsko učinkovitega, varčnega in prijaznega do okolja. Podjetje Ekosen, vodilni ponudnik infrardečih (IR) ogrevalnih sistemov v Sloveniji, prinaša rešitve, ki so prilagojene sodobnim zahtevam uporabnikov in udobnemu bivanju. Njihova inovativna tehnologija ogrevanja prek IR-panelov je učinkovita, estetsko privlačna in minimalno obremenjujoča za okolje.

Kaj je infrardeče ogrevanje?

Infrardeče ogrevanje uporablja infrardeče sevanje za prenos toplote neposredno na predmete in ljudi v prostoru, ne da bi ogrevalo zrak. Ta metoda ogrevanja je zelo učinkovita, saj toploto občutite takoj in vam ni treba čakati na ogrevanje zraka v prostoru. To je temelj pametnega ogrevanja, ki optimizira porabo energije in poveča udobje bivanja.

Ekosenova ponudba obsega širok spekter IR-panelov, ki so primerni za različne prostore: od stanovanjskih objektov in poslovnih prostorov do industrijskih objektov.

Za koga je primerno?

  • Za renovatorje in adaptatorje
    • Hitra in čista namestitev: IR-sistemi so idealni za prenove, saj njihova namestitev ne zahteva velikih gradbenih posegov.
    • Udobno in zdravo ogrevanje: Infrardeče ogrevanje ne dviga prahu in alergenov, zato je idealno za alergike in astmatike.
  • Za lastnike in bodoče lastnike sončnih elektrarn
    • Optimalna raba sončne energije: IR-sistemi lahko za ogrevanje domov učinkovito izkoristijo električno energijo, pridobljeno iz sončnih elektrarn, kar zmanjšuje odvisnost od tradicionalnih virov energije.
  • Za novogradnje
    • Svoboda oblikovanja: IR-ogrevanje omogoča večjo arhitekturno svobodo, saj ne zahteva prostora za kotlovnice ali velike HVAC-sisteme (to so vsi sistemi, ki se ukvarjajo z ogrevanjem, prezračevanjem in klimatizacijo).
    • Dolgotrajna rešitev: IR-paneli so znani po svoji dolgi življenjski dobi in minimalnem vzdrževanju.
  • Za tiste, ki se spopadajo z visokimi stroški ogrevanja
    • Učinkovitost in prihranki: IR-ogrevanje je zelo učinkovito pri pretvorbi energije v toploto, kar pomeni znatne prihranke pri stroških ogrevanja.
  • Za lastnike apartmajev in počitniških objektov
    • Prilagodljivo in priročno: IR-sistemi so idealni za prostore, ki niso stalno zasedeni, saj omogočajo hitro in preprosto ogrevanje po potrebi, tudi na daljavo.

Pametno ogrevanje z IR-Sun regulatorjem

Za popolno izkušnjo pametnega IR-ogrevanja pri Ekosenu svetujejo IR Sun regulator, to je napreden termostat, ki natančno nadzira temperaturo v vsakem prostoru. Ta regulator ne samo optimizira porabo energije, ampak tudi omogoča daljinsko upravljanje prek pametnega telefona, kar dodatno poudarja koncept pametnega ogrevanja. Uporabniki lahko prilagodite ogrevalne nastavitve glede na svoj življenjski slog, kar zagotavlja maksimalno udobje ob minimalni porabi energije.

Primeri dobre prakse

Na spletni strani podjetja Ekosen si lahko ogledate številne primere dobre prakse, kjer so IR-ogrevalni sistemi pomagali uporabnikom znižati stroške ogrevanja, izboljšati energetsko učinkovitost in kakovost bivanja. Z njimi so zadovoljni tako lastniki majhnih stanovanj in vikendov kot velikih družinskih hiš.

Tako na primer lastniki 300 m2 velike hiše v Stični povedo: »Odločitev za ogrevanje z IR-paneli Ekosen je bila optimalna izbira. Zelo smo zadovoljni, saj so prostori prijetno ogreti, ni suhega zraka in toplota je enakomerno razporejena po celotnem prostoru. Pri odločitvi je pomembno vplivalo to, da ni bilo treba nameščati zunanjih enot, ki so glasne in zavzemajo prostor. Ne zaseda niti prostora v hiši, saj ni kotlovnice. S porabo smo izjemno zadovoljni, je zelo majhna za takšno velikost hiše. V povprečju se med oktobrom in aprilom giblje od 400 kwh/mesec do največ 1300 kwh. Na letni ravni pa med 5000 in 6000 kWh, odvisno od zime.«

Ogrevalni sistem, ki se splača

IR-ogrevanje Ekosen je torej napreden, zanesljiv in okolju prijazen ogrevalni sistem, ki je primeren za široko paleto uporabnikov. Ne glede na vaše ogrevalne potrebe vam bodo pri podjetju Ekosen zagotovili rešitev, ki bo izboljšala vaše življenjsko in delovno okolje. Za več informacij obiščite www.ekosen.si ali jih kontaktirajte za individualno svetovanje. Vaša prihodnost ogrevanja se začne tukaj.

Sponzorirana vsebina