Neposredno ob cesti, ki povezuje Sv. Jurij ob Ščavnici in avtocesto Maribor – Murska Sobota, že od konca 19. stoletja stoji posestvo, ki je najbolj poznano po vrhunskem bučnem olju. Predniki današnjih lastnikov so ga začeli pridelovati že pred več kot 90 leti ter v tem času ustvarili v Sloveniji in svetu uveljavljeno blagovno znamko Kocbek. A ker nesreča nikoli ne počiva, so leta 2019 stavbo zajele hude poplave in družina se je odločila za temeljito prenovo, ki je vključevala tudi menjavo ogrevalnega sistema.

Družina Kocbek, ki je sinonim za uspešno oljarsko tradicijo, se je obnove lotila zelo premišljeno. Želja je bila, da se ohranijo tradicionalne prvine stavbe in prostor za degustacijo izdelkov za večje skupine obiskovalcev, da se uredijo nastanitvene kapacitete ter da se objekt tudi energetsko sanira in modernizira ogrevanje.

Sprva je bila v projektni dokumentaciji predvidena toplotna črpalka, so se pa načrti obrnili na glavo, ko je Gorazda Kocbeka pot slučajno pripeljala do podjetja Ekosen, kjer se je po posvetovanju z direktorjem Alešem Babičem odločil za IR-način ogrevanja, ki prinaša veliko prednosti pred drugimi ogrevalnimi sistemi. Naštejmo samo nekatere:

  • IR-paneli so udoben in zelo dostopen način ogrevanja. Investicija je možna po korakih, in ker ni potrebe po kurilnici, kotlovnici, dimniku, je tudi precej manjša v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja.
  • Upravljanje IR-panelov je preprosto, prav tako je preprost nadzor nad njimi. Možno jih je tudi upravljati na daljavo z IR Sun WiFi-regulatorjem ali preko aplikacije na pametnem telefonu IRSUN. 
  • Občutek IR-toplote je izredno prijeten in naraven. Hitro postane toplo, prostor pa dolgo zadrži toploto. Toplota med tlemi in stropom je enakomerno razporejena (ni temperaturnih razlik).
  • IR-ogrevanje odpravlja vzroke za plesen in vlago, kar pozitivno vpliva na zdravje.
  • Z IR-paneli Sunlife se lahko prihrani do 60 % pri stroških ogrevanja. Z IR Sun WiFi-regulatorjem pa še dodatnih 25 %. 
  • IR-paneli so primerni za vse objekte in vse prostore. Z njimi se lahko ogrevajo starejše nepremičnine, novogradnje, apartmaji, pisarne, dvorane, delavnice, hoteli, avtodomi in plovila, prav tako zadovoljijo vse okuse. Paneli so lahko klasični, stekleni, kot ogledala ali pa zelo dizajnerski; pri Ekosenu znajo za vsak objekt najti prave panele in rešitev za vse izzive.
IR-paneli imajo življenjsko dobo 35 let, od tega pri podjetju Ekosen ponujajo 15 let garancije.

IR-paneli kot galerija

In za kakšne IR-panele so se odločili Kocbekovi? Za degustacijske sobe so izbrali panele z odtisnjenimi fotografijami, za apartmaje pa klasične bele panele na stropih. Vsi so najvišje kakovosti ONE Ideal, ki delujejo na nižji temperaturi (do 85 stopinj C) na večji površini in tako zagotavljajo idealno toploto prostoru, kjer je temperatura enakomerno porazdeljena. Poleg tega se lahko v vsakem prostoru temperatura individualno regulira z naprednim IR Sun WiFi-regulatorjem, ki so ga pri Ekosenu razvili posebej za ogrevanje z IR-paneli. Omogoča tudi upravljanje na daljavo in vpogled v porabo električne energije za vsak prostor posebej. Mogoče je nastaviti celo urnik. 

Paneli SUNLIFE ART omogočajo, da se nanje lahko odtisne slika ali fotografija. Za vse, ki želite nekaj posebnega za svoj prostor, so odlična izbira.

Ogrevanje, ki preseže pričakovanja

Slike, ki krasijo panele, so Kocbekovi izbrali iz lastne zbirke, vse od starinskih fotografij, ki so nastale v času Gorazdovih prednikov, do novejših produktnih fotografij. Tako je tam toplina spominov ujeta v fotografijah, ki ogrejejo srce in prostor.

»Z IR-ogrevanjem sem več kot zadovoljen, preseglo je pričakovanja, ki sem jih imel. Vsakega gosta preseneti informacija, da je galerija slik pravzaprav glavno ogrevanje tega turističnega objekta,« sklene Gorazd, zelo ponosen na odlično izpeljan projekt inovativnega načina ogrevanja.


Če tudi vi razmišljate o menjavi ogrevalnega sistema in se spogledujete z IR toploto, se obrnite na podjetje Ekosen. V 14 letih, odkar je na trgu, je podjetje z IR paneli opremilo že več kot 10 tisoč objektov, njihova prednost pred drugimi ponudniki pa je gotovo celovita storitev, saj ponujajo tako izmero, svetovanje, montažo kot podporo po nakupu panelov. Obiščite jih na www.ekosen.si ali v katerem od salonov po Sloveniji.

Sponzorirana vsebina