Na Pohorju, le 3 km od smučarskih prog, je investitor obnovil 5 apartmajev in leseno brunarico ter jih spremenil v edinstveno turistično namestitev sredi gozda. Ker je bil prednostni cilj zeleni turizem, je na podlagi priporočil za ogrevanje izbral IR panele, ki so trajnostni in primerni za ogrevanje tudi višje ležečih objektov. Izkušnja odkrivanja naravnih lepot Pohorja je iz toplega zavetja prijetne nastanitve še toliko bolj edinstvena.

Apartmaji in koča Storžek so opremljeni na temo pohorskih dreves, kot so bor, hrast, kostanj, jelka in bukev, ter ponujajo prijetno domače vzdušje, ki ga zaokrožata pristna narava in tišina. Od temeljev do strehe so kompletno obnovljeni, pri čemer za ogrevanje skrbijo IR-paneli, ki se napajajo z električno energijo, pridobljeno s sončno elektrarno, kar pomeni, da so apartmaji energetsko samozadostni.

IR-paneli in sončna elektrarna so idealna kombinacija.

Investitor se je za IR-ogrevanje odločil na podlagi priporočil, in sicer so bila vsa usmerjena v podjetje Ekosen, kjer so znani po panelih z dolgo garancijo in dolgo življenjsko dobo, predvsem pa po trajnostni naravnanosti, kar je v današnjem času še kako pomembno, sploh, ker zavržemo vse preveč stvari in kupujemo nove. V podjetju Ekosen svojim kupcem tudi po preteku garancije ponujajo možnost popravila, servisa in obnove panelov, izberete pa lahko tudi storitev na ključ. To pomeni, da se nanje lahko zanesete vse od svetovanja do montaže, njihovi strokovnjaki znajo izbor panelov prilagoditi naročnikovim željam in potrebam, pa tudi lokacijskim pogojem.

IR-paneli so glavni vir ogrevanja v apartmajih Storžek.

Za IR-panele Ekosen niti nadmorska višina 1000 metrov, na kateri so apartmaji Storžek, ni nobena ovira, enako učinkovito delujejo v nižinah in visokogorju, kar dokazuje tudi koča na Krvavcu, ki smo jo prav tako že predstavili na naši spletni strani.  Njihova prednost pred drugimi sistemi ogrevanja je predvsem enakomerno razporejena temperatura v prostoru, z IR Sun Wifi regulatorjem jih lahko upravljamo na daljavo prek telefona, je pa to tudi zelo transparenten ogrevalni sistem, saj imamo v vsakem trenutku možnost vpogleda v porabo in tako tudi lažje načrtovanje porabe električne energije. 

IR-paneli, nameščeni v prostorih za rekreacijo in sproščanje.

Udobni apartmaji, prilagojeni sodobnemu gostu, pač zahtevajo enako udobno in individualno prilagojeno ogrevanje, ki je v prostoru nemoteče. In takšni so zagotovo IR-paneli. So estetskega videza, brez cevi, ropotanja, delov, ki bi se lahko pokvarili. Pravzaprav ravno zaradi tega ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, niti kurilnice ali dimnika. Preprosto, brez večjih posegov, jih je namestiti na strop ali steno, le elektriko je treba imeti v bližini. In že se lahko grejemo s toploto, ki je od vseh najbolj podobna sončni.

IR-paneli v apartmaju Bor.

Če želite tudi vi preskusiti delovanje grelnih panelov, lahko obiščete apartmaje Storžek, ki vas na Pohorju pričakujejo sredi neokrnjene narave. Več o IR ogrevanju pa preberite na spletni strani podjetja Ekosen ali se pozanimajte osebno v katerem od njihovih salonov, ki so v Mengšu, Kopru in Miklavžu na Dravskem polju.

Sponzorirana vsebina