Izbira in nakup nove vzmetnice gotovo nista tako preprosta, kot sta bila še do pred nekaj leti. Danes samo vstopite v razstavni salon ali spletno trgovino in že po nekaj minutah ste korak stran od obupa. Najraje bi nakup ponovno odložili še za nekaj let in vztrajali na svoji obrabljeni vzmetnici, ki vam ne nudi več prave opore. V poplavi ponudb različnih ležišč preprosto ne veste, kaj potrebujete: vzmetnico z žepkastimi vzmetmi, ležišče iz PU, hladno valjane, visoko elastične ali iz spominske pene? Uf, kje so šele ležišča iz lateksa in tehnogela.

V ponudbi salona Perfecta Dreams najdete vse vrste ležišč in s strokovnimi nasveti vam izbiro lahko močno olajšajo. Preprosto se udeležite udobnega testiranja v njihovem salonu v City parku ali Nami v Ljubljani, kjer lahko ta mesec izkoristite tudi ugodnosti na različne modele vzmetnic oziroma ležišč – naj bodo to klasične žepkaste vzmeti ali ležišča, narejena s pomočjo naprednih tehnologij.

Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi – večna klasika

Žepkaste vzmeti nudijo več podpore kot zastarele vzmeti bonell. So manjše in vsaka posebej je oblečena v bombažno tkanino (žepek), zato delujejo neodvisno druga od druge. Zaradi te lastnosti dejansko ni prenosa teže, kar pomeni, da med spanjem ne boste čutili partnerjevega obračanja. 

Število vzmeti se lahko zelo razlikuje od vzmetnice do vzmetnice, od proizvajalca do proizvajalca, vendar na splošno velja, da večje kot je število žepkastih vzmeti, boljša bo podpora. Čeprav je število vzmeti pomemben dejavnik kakovosti vzmetnice, pa ne glejte le na to. Pomembni so tudi debelina vzmeti, vrsta prevleke na vzmetnici ter vrsta in kakovost materialov, ki so sestavni del vzmetnice.

  • 1. Žepkaste vzmeti se premikajo neodvisno druga od druge: žepkaste vzmetnice so sestavljene iz več sto vzmeti, oblečenih v posamezne mehke žepe, skrite pod plastmi kakovostnih polnil. Njihova posebnost je, da se telesu prilagaja le tisti del žepkastih vzmeti, na katerega vrši pritisk, in tako vzmeti podpirajo vse pomembne točke telesa. Tudi če si delite posteljo s partnerjem, bodo žepkaste vzmeti podpirale vsakega posebej in ponoči se ne boste nenehno zbujali zaradi partnerjevih premikov. Ker se žepkaste vzmeti lahko prilagodijo vsaki obliki telesa, bodo odlično podpirale tudi ljudi z večjo telesno težo.
  • 2. Žepkaste vzmeti nudijo velik razpon čvrstosti in udobja: žepkaste vzmeti so na voljo v različnih trdotah, zato lahko pri nakupu vzmetnic izbirate med različnimi udobji: mehkim, srednjim in trdnim; prav zaradi teh lastnosti so dobra izbira tudi za ljudi, ki trpijo zaradi bolečin v hrbtu ali križu. Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi imajo dolgo življenjsko dobo, so močne in finančno dostopne.
  • 3. Žepkaste vzmeti nudijo luksuzno udobje: te vzmetnice so udobne in so pogosto nadgrajene z razkošnim in s kakovostnim materialom, kar jim daje bogat, kakovosten in eleganten videz. Najpogosteje gre za različne vrste pen, kot so HR-pena, visoko elastična pena in lateks.

Izberite svojo žepkasto vzmetnico → TUKAJ  

Žepkasta vzmetnica Premium Quantum

Na račun udobja vzmetnice ni treba žrtvovati njene življenjske dobe. Inovativno 7-consko žepkasto jedro z ojačitvami na robovih zagotavlja visoko fleksibilnost in se v nasprotju s standardno vzmetenimi vzmetnicami med spanjem lepo prilagaja telesu v vseh spalnih položajih. Žepkasto jedro Quantum Edge zagotavlja ležišču daljšo življenjsko dobo udobja in boljšo podporo telesu, enostranski premaz iz EMC pa nudi zračnost in elastičnost. Ležišče spada v kolekcijo Premium, kar pomeni tudi podaljšano jamstvo. Premium Quantum vzmetnica je srednje trda, visoka kar 28 cm, ter ima snemljivo in pralno, bogato prešito prevleko.

Posebnost vzmetnice Premium Quantum je stranska ojačitev, ki je dosežena z mikro vzmetmi, ki omogočajo sedenje na vzmetnici brez strahu, da se bodo robovi zmehčali. Vzmetnica Quantum je zato idealna za opremljanje apartmajev in visokokakovostnih hotelov, njeno udobje pa navduši še tako zahtevne uporabnike. Poleg tega, da EMC-pena zaradi gelaste porazdelitve pritiska zagotavlja najvišje zahteve glede udobja, je hkrati tudi trajnostno proizvedena. EMC-pena ima zaradi visoke vsebnosti rastlinskega olja blag in prijeten vonj, ki prispeva k občutku sproščenosti med spanjem. Zaščito jedra zagotavlja tudi dvoslojna tkanina s prešito PES-vato, ki poveča občutek mehkobe. Prevleka je snemljiva in pralna pri 40 °C, mrežasta tkanina 3D pa poskrbi za dodatno zračnost. Vsi materiali, vgrajeni v vzmetnico, imajo certifikat ÖKO Tex Standard, kar pomeni, da niso škodljivi za zdravje in okolje.

Ležišča iz pen in Technogela – napredna tehnologija

Pri proizvodnji vzmetnic in spalnega programa se materiali nadgrajujejo; pojavljajo se novi, boljši, naprednejši. Uveljavljajo se visokotehnološki napredni materiali, ki povzemajo funkcije naravnih (zračnost), hkrati pa izključujejo njihove negativne lastnosti (počasno sušenje, razvoj pršice itn.). Tudi pri novejših materialih lahko izbirate med kakovostnimi, certificiranimi, ter tistimi, ki so slabe kakovosti in se v proizvodnjah uporabljajo, ker so cenovno ugodni in dostopnejši.

V proizvodnji ležišč znamke Perfecta Dreams sredstva in energijo vlagajo v najsodobnejše tehnologije, sledijo najnovejšim svetovnim smernicam in spoštujejo najstrožje standarde kakovosti izdelkov, ki jih vodi predvsem načelo zaupanja in odgovornosti.

Najboljše od najboljših je ležišče Technogel

Za tiste, ki želijo postati sprememba in navdih, je pomembno, da se zbudijo spočiti in polni energije. Ležišče Technogel ni zasnovano samo kot najboljše med najboljšimi, ampak naj bi tisti, ki spijo na njem, izkusili življenje v vsej njegovi polnosti. Vzmetnica Technogel vam ne bo le zagotovila odličnega spanca, ampak vas bo pripravila na dan, poln zmag. 

Ležišče Technogel ima 7-consko gelasto jedro; visoko je 23 cm in spada v kategorijo srednje trdih ležišč. Prevleka je snemljiva in protibakterijska, zato je to ležišče najprimernejša izbira za ljudi, ki imajo težave z močnimi alergijami. Vzmetnica Technogel predstavlja vrhunec tehnologije v proizvodnji ležišč in je edinstven izdelek na našem trgu. Za zaščito njenega jedra skrbi dvoslojna tkanina z vlakni kašmirja in viskoznimi vlakni, v kompletu pa ob nakupu ležišča Technogel prejmete dve prevleki, zimsko in letno. Obe sta bogato prešiti in razkošni. Prevleka je snemljiva in se lahko vzdržuje s kemičnim čiščenjem. Vsi materiali, vgrajeni v vzmetnico, imajo tudi certifikat ÖKO Tex Standard, kar pomeni, da niso škodljivi za zdravje in okolje.

Technogel je inovativen trdno-tekoči material, ki se maksimalno prilagodi telesu uporabnika. Vzmetnica Technogel je upogljiva v vse smeri ter omogoča prenos pritiska na celotno površino in tako zmanjša pritisk na močno obremenjene predele. Technogel ima odlične toplotne, elastične in higienske lastnosti ter je idealen za tiste, ki jim je zdravje na prvem mestu. Zaradi izpolnjevanja visokih higienskih zahtev je ta vzmetnica priporočljiva tudi za osebe, ki so prisiljene dolgo časa preživeti v postelji.

Serene: vzmetnica iz spominske pene za prave hedoniste

Na koncu ne moremo niti mimo še enega priljubljenega materiala za izdelavo ležišč. To je spominska pena, ki omogoča, da kot pravi hedonisti uživate v občutku spanja na oblaku. Najboljše v tej kategoriji je ležišče Serene, izdelano z najnovejšimi tehnologijami, spominska pena v njem pa zagotavlja udobje brez nezaželenega učinka segrevanja telesa. Ta vrsta pene vsebuje na milijone mikroskopskih zračnih kapsul, ki skrbijo za pretok zraka v vzmetnici ter tako omogočajo optimalno zračenje in podporo telesu. Zato je vzmetnica Serene idealna izbira za tiste, ki imajo radi mehkejše vzmetnice in občutek zračnosti, ki ga zagotavlja spominska pena, ne marajo pa pretirane toplote in občutka segrevanja. Serene je izjemno udobno ležišče, višine 27 cm.

Prednosti pene v ležišču Serene pa pridejo še bolj do izraza v kombinaciji s tkanino SensICE (obdelava prevleke), ki poskrbi za doseganje idealne telesne temperature, potrebne za hiter in nemoten spanec. Prevleka je snemljiva in se lahko vzdržuje s kemičnim čiščenjem, kar dodatno zagotavlja čistočo in zračnost vašega spalnega prostora. Vsi materiali, vgrajeni v vzmetnico, imajo certifikat ÖKO Tex Standard, kar pomeni, da niso škodljivi za zdravje in okolje.


Vsa ležišča iz linije Perfecta Dreams so zasnovana, izdelana in preverjena s posebno pozornostjo. Preizkusite jih lahko v salonih Perfecta Dreams v Ljubljani (City park in Nama), v katerih se z izkušenimi prodajnimi strokovnjaki lahko tudi posvetujete o pravem ležišču za svoje potrebe.

Sponzorirana vsebina