Ko gre za ustvarjanje sanjske spalnice, ima izbira prave postelje ključno vlogo. Kajti če boste dobro spali, boste bolj uspešni tudi na drugih področjih v življenju in vaše zdravje bo trdnejše. Kakšna je torej postelja, ki obljublja miren spanec, hkrati pa spalnici doda še kanček elegance? Strokovnjaki priporočajo oblazinjeno posteljo, ki ima kopico prednosti pred običajnimi »trdimi« posteljnimi okvirji.

Izum oblazinjene postelje sega vse do antike, ko so ljudje za udobnejše spanje začeli izdelovati prve mehke podlage. Oblazinjene postelje so bile takrat zelo primitivne in nič kaj podobne današnjim, so pa bolj moderno podobo dobile v srednjem veku, ko so materiali in bogate tkanine postali dostopnejši, pojavile so se tudi prve vzmetnice. Šele z industrijsko revolucijo v 19. stoletju in razvojem novih tehnologij pa so obrtniki začeli izdelovati prave oblazinjene postelje, ki omogočajo večje udobje in trajnost.

Glavne prednosti oblazinjenih postelj vse od začetkov ostajajo enake: predvsem so to mehkoba in toplina z izolacijskim učinkom, bolj luksuzen izgled, zmanjševanje zvokov v spalnicah, saj tkanine dušijo hrup, ter oblazinjeno vzglavje, na katero se lahko naslonite v sedečem ali ležečem položaju in tako v še večjem udobju berete knjigo, počivate ali se sproščate.

Odličnih lastnosti oblazinjenih postelj pa je še veliko več in o njih smo se pozanimali kar pri spalnem studiu Perfecta Dreams, kjer imajo v ponudbi eno najbolj inovativnih oblazinjenih postelj na trgu.

»Udobje naših postelj je stkano iz najboljših materialov, ki jih naši mojstri že vrsto let s posebno pozornostjo vgrajujejo vanje. Naša ponudba modelov in kombinacij vam omogoča, da ustvarite zelo osebno oazo miru,« pravijo ter priporočajo svoj zadnji dosežek – posteljni okvir 29 lux z vzglavno stranico Paris.

Prilagodite posteljo svojim željam, tako da bo pravi odraz vašega edinstvenega sloga in okusa.
  • Razkošno oblazinjenje: okvir 29 lux se ponaša z razkošnim oblazinjenim posteljnim okvirjem, ki zagotavlja mehko in vabljivo teksturo. Oblazinjenje ne izboljša le udobja, ampak prispeva tudi k prefinjenemu videzu postelje.
  • Veliko prostora za shranjevanje: postelje Perfecta Dreams razumejo pomen shranjevalnih površin v spalnici. Okvir 29 lux je opremljen z velikim prostorom za shranjevanje pod ležiščem, kar zagotavlja, da je spalnica vedno urejena.
Dvižno letveno dno na kovinski konstrukciji omogoča velik prostor za shranjevanje pod vzmetnico.
  • Personalizacija: okvir 29 lux omogoča, da različne elemente prilagodite svojemu osebnemu slogu. Od posteljnih nog (na voljo so trije različni tipi), vzglavnih stranic (12 modelov različnih širin in višin) do izbire tkanin in barv – preprosto ustvarite posteljo, ki popolnoma dopolnjuje vašo spalnico.
  • Vsestranska barvna paleta: ker smo ravno pri barvah, naj dodamo, da je postelja na voljo v res raznoliki barvni paleti. V njej lahko najdete popoln odtenek, ki se ujema z barvo vaše spalnice, naj bo to klasično nevtralna ali drzno izrazita barva.
Posteljni izgled lahko čez čas spremenite (selitve, obnove), saj se lahko zamenja model nogic ali doda novo vzglavno stranico. Tako se postelja zlahka prilagodi novemu interierju.
  • Različne velikosti: niti dve spalnici nista enaki, v čisto vsako pa lahko postavite posteljni okvir 29 lux. Ne glede na to, ali potrebujete rešitev za prihranek prostora v manjši sobi ali veliko zakonsko posteljo, obstaja velikost, ki ustreza vašim potrebam. Ravno tako vam pri Perfecta Dreams ponujajo možnost izdelave nestandardne velikosti okvirja, ki je za povrhu še zelo močan, stabilen in ne škriplje.
  • Preprosto čiščenje: postelja je visoko dvignjena od tal, zato je leganje vanjo in vstajanje iz nje veliko lažje. Ta lebdeči učinek postelje pa tudi optično poveča prostor ter omogoča preprosto čiščenje s klasičnim ali robotskim sesalnikom.
  • Hitra montaža: postavitev vaše sanjske postelje prav tako ni težava. Ker je okvir 29 lux demontiran, ga je v objekt zelo preprosto vnesti (tudi po ozkih stopniščih in hodnikih), hkrati pa je zasnovan za hitro montažo. To pomeni, da lahko uživate v svoji novi postelji brez potrebe po zapletenem sestavljanju.
Posteljni okvir 29 lux se lahko kombinira z vzmetnicami ali ležišči iz pene. Nanj lahko postavite svoje obstoječe ležišče.

Kaj pa spalnični dodatki?

K udobju v spalnici poleg dobre oblazinjene postelje veliko doprinesejo tudi manjši kosi pohištva in dodatki, ki neopazno dopolnjujejo prostor, na primer oblazinjene nočne omarice in klopi.

»Na voljo imamo dva modela nočnih omaric, pri katerih stranka sama določi barvo, material ter izbira med kar 12 modeli nogic in 4 različnimi barvami stekla,« naštevajo svetovalci pri Perfecta Dreams ter dodajo, da takšne omarice ne zagotavljajo le priročne površine za odlaganje drobnarij, ampak vaši spalnici dodajo tudi povezovalni oblikovalski element. Enako velja za oblazinjene klopi v ravno tako dveh izvedbah in z možnostjo izbire nogic.

»Klopi in omarice so večnamenske, klop lahko postavite v spalnico k vznožju postelje, v predsobo za udobno obuvanje ali v dnevno sobo kot dodatno sedišče ali podporo za noge (tabure), medtem ko je nočna omarica lahko tudi dodatna stranska mizica v katerikoli sobi.«

Postelje in spalničnih dodatki Perfecta Dreams so narejeni v ekološki proizvodnji in s pomočjo najsodobnejših tehnologij, sledijo svetovnim trendom ter spoštujejo najstrožje standarde kakovosti in trajnosti. Več o njih izveste na spletni strani ali v salonu, ki je v City Parku v Ljubljani. Vabljeni!

Sponzorirana vsebina