V galeriji Rika Debenjaka v Kanalu si od sredine junija lahko ogledate razstavo Najina zgodba, na kateri so predstavljene umetnine iz kamenčkov in korenin reke Soče, ki sta jih ustvarila Erik de Posarelli in Simona Drev. Razstava je posvečena prav Simoni, katere življenjska pot se je po težki bolezni prehitro končala.

»Oba sva skupaj s Sočo dobila vsak svoj navdih. Simona se je zaljubila v kamenčke, jaz pa v korenine in pred približno tremi leti so se začele rojevati čudovite stvaritve. Simona je začela z vejicami in soškimi kamenčki ustvarjati čudovite slike, ki krasijo že prenekateri dom. So optimistične, navdihujoče, ljubeznive, prav take, kot je bila ona sama.

Meni pa je duh korenin, naplavljenih v reki, dal uvid, kako lahko iz teh naplavin z nekaj znanja, veliko vztrajnosti in volje ter z ogromno potrpežljivosti ustvariš čudovite izdelke, ki ne samo vizualno, ampak tudi energijsko veliko doprinesejo slehernemu človeku in vsakemu domu, v katerega so te korenine namenjene,« pravi Erik de Posarelli in dodaja, da je bila Simonina zadnja želja, da bi ta dogodek zaživel v najlepši luči. »Reka Soča je bila od nekdaj moje zatočišče, moje zaklonišče pred tem divjim svetom. In ni čudno, da se je pred 12 leti, ko sva začela s Simono Drev pisati skupno zgodbo najinega življenja, tudi ona zaljubila v to reko.«

Na razstavi »Najina zgodba« in memoriam Simoni Drev so na ogled imenitni unikatni dekorativni in uporabni izdelki, ki jih druži prav reka Soča in o katerih lahko več izveste tudi na spletni strani Soča root spirit.