Želja po tem, da bi ustvarila nekaj drugačnega, nekaj novega je Anjo Marinčič in Luka Žorža D'Angela vodila k pisanju nadvse zanimive ustvarjalske zgodbe. Plod te je Sins Unlimited, znamka, ki združuje sveče, voske in druge dišeče izdelke, ki se spogledujejo z drznimi vonji in motivi boemske gotike.

Pod znamko Sins Unlimited moči združuje uigran duet. Anja, sicer diplomirana komunikologinja, in Luka, grafični oblikovalec, sta vsak s svojim znanjem prispevala k osnovanju drzne znamke sveč in dišečih voskov. Anjo je v spremembo pred dvema letoma prisilila izkušnja izgorelosti, saj je morala umiriti telo, misli in temeljito spremeniti način življenja. Ta izkušnja jo je tudi spodbudila, da se potopi v svoje globine in začne delati nekaj zase. Nekaj, kar bo imelo pomen in bo predstavljalo njun način življenja.

V začetku sta razmišljala o odprtju malo drugačne, butične spletne trgovine z intimnimi izdelki, a sta kmalu ugotovila, da bi bili finančni vložki previsoki, poleg tega pa tovrstnim izdelkom ni naklonjeno niti oglaševanje. Nista si želela le prodajati izdelkov drugih blagovnih znamk, želela sta predstaviti svoje. Znamka Sins Unlimited se je tako porodila iz ideje ogledala, pozneje pa se je razširila še na dišeče izdelke, kot so sveče in voski. Ogledala namreč sama ne dojemate le kot dekoracije, temveč kot medij za pripovedovanje zgodb, ki odsevajo po prostoru.

»Prvi izdelek, ki vsaj za naju predstavlja pojem intime, je ogledalo, ki ne odseva le naših fizičnih podob, ampak tudi tisto nekaj več, kar se skriva v nas – treba je le dobro pogledati in biti iskren do samega sebe. Tako so bila pravzaprav ogledala tista, ki so prižgala iskrico, da želiva ustvariti nekaj svojega. Potem je vse nekako steklo samo od sebe … Sveče sem sama ustvarjala že v preteklosti za priložnostna darila, tako da je bila to še ena kategorija izdelkov, ki sva jo želela raziskati in dodati v ponudbo,« o začetkih znamke pove Anja.

A ne gre za običajne svečke, daleč od tega. Izdelke znamke namreč navdihuje boemska gotika, z vso svojo temačnostjo in mistiko. Sins Unlimited izhaja iz iskanja in prepletanja ravnovesja svetlobe in teme. Iz mistike in simbolike. Kot pojasnita Anja in Luka, ju pri ustvarjanju navdihuje predvsem iskanje resnice in notranjega razsvetljenja: »Dejansko sva najina življenjska vprašanja, občutke in zanimanja stopila in oblikovala v fizične izdelke. Najini izdelki so namenjeni pravzaprav vsem, ki jih začutijo. Nekateri vidijo zgolj estetsko naravo izdelka, drugi vidijo nekaj več …«

Pri izdelavi svečk in dišečih voskov prisegata na sestavine rastlinskega izvora. Sveče Pilar so izdelane iz mešanice pretežno rastlinskega stearina in sojinega voska, sveče v lončkih pa iz 100 % sojinega voska. Nič drugače ni z dišečimi voski. Kot pojasnjujeta svojo odločitev, sta izbrala sestavine, ki so prijazne tako do okolja kot do zdravja uporabnika. Prav raziskovanje in testiranje različnih materialov ju pri ustvarjanju navdihuje, pa tudi pripovedovanje zgodb skozi kreacije.

Za začetek sta uporabila že obstoječe kalupe priznanih podjetij, zdaj pa sta v fazi izdelave lastnih kalupov. To jima predstavlja nov izziv, sploh v oziru materialov in finančnih vložkov. »Vsak dan se naučiva nekaj novega, kar pa je pravzaprav tisto, kar naju vodi naprej,« pojasnita.

Tudi idej in izzivov za prihodnost jima ne manjka. Kot omenjeno se trenutno posvečata predvsem razvoju lastnih kalupov in nadgradnji izdelkov, kmalu pa bi rada predstavila tudi ogledala v kombinaciji z lesom.

»Želiva si tudi sodelovanja z različnimi slovenskimi ustvarjalci in seveda prodora na tuji trg. Zagotovo je, da nama idej ne primanjkuje, se pa želiva čim bolj prepustiti toku ustvarjanja, ker ravno takrat nastanejo tisti pravi izdelki, izdelani z dušo in srcem,« zaključita ustvarjalca.