Nič ni lepšega, kot dan zaključiti s prijetnim, sproščenim večerom, ko se po zraku razleže dišeč vonj svečke in objame vse naše čute. My Temple so lične dišeče svečke, ki, kot se rada pošali soustanoviteljica Urša Zadravec, niso namenjene neprijetnim vonjavam, ki ostanejo po ribji večerji, temveč našemu razvajanju. Naši duši. Nam samim.

Čeprav za My Temple stojita zakonca Miha in Urša, pa bi lahko rekli, da je v treh letih po ustanovitvi znamka prerasla v pravo malo družinsko podjetje. Kot pojasni ustanoviteljica, sta prav šest mesecev in tri leta stara otroka tista, ki svoja starša vsak dan znova navdihujeta in ženeta, da iz dokaj majhnega podjetja nastane velika zgodba. A če sta malčka danes pomemben veter v jadrih dišeče znamke, pa je njuna starša k izdelavi svečk spodbudila izkušnja iz Münchna.

»Oba sva navdušena nad umetnostno zgodovino in zgodbami, ki jih pripovedujejo stare zgradbe. Na najinem seznamu ogledov se vedno najde kakšna cerkev in tudi takrat je bilo tako. Nekaj časa sva v miru sedela v njeni notranjosti, in ko sva v mraku stopila iz cerkve, sva zagledala z lučmi obsijano trgovino z dišavami za dom. V trenutku, ko sva vstopila v trgovino, sem vedela: »To je tisto, kar želim početi.« Takrat sem tudi sebe pocrkljala z eno izmed dišečih sveč, in ko sem jo doma prižgala in se stisnila pod odejo, sem občutila neizmeren mir in zadovoljstvo. Prav s tem občutkom se je začela naša zgodba,« se spominja Urša.

Veliko časa sta tako posvetila iskanju pravih sestavin in tehnik, pri čemer ju je vodila tudi trajnost. Dišeče sveče My Temple so ročno vlite iz naravnega sojinega voska, bombažnih stenjev in izbranih dišav iz Francije, zato so prijazne zdravju in okolju. Naravni sojin vosek, pridobljen iz sojinega olja, je v celoti rastlinskega izvora, brez nevarnih kemikalij in drugih dodatkov.

V nasprotju s parafinskim voskom, ki je narejen iz petroleja in lahko vsebuje ostanke nafte, je sojin vosek biorazgradljiv, gori čisto ter je prijazen zdravju in okolju. Čeprav je vosek prečiščen, pa je delo z njim vse prej kot preprosto. V resnici je bilo potrebnega veliko truda in vaje. Zaradi velike občutljivosti na temperaturo je namreč treba s sojinim voskom ravnati skrajno previdno, saj je le tako mogoče preprečiti nastanek zračnih mehurčkov in neravnih površin.

»Čeprav se z Mihom ves čas izobražujeva in testirava naše produkte, velikokrat naletiva na izzive. Kar pa ni nujno slaba stvar, saj so prav izzivi tisti, ki nas delajo boljše in močnejše,« je prepričana Urša, ki nam že ob omembi dišav šaljivo namigne: »Z Mihom se rada pošaliva, da naše dišeče sveče niso namenjene odpravljanju neprijetnih vonjav po tem, ko smo si za večerjo privoščili ribe na žaru.«

Veliko časa in testiranj je par posvetil prav moči vonja, tako svečke My Temple odišavijo še tako obsežne prostore, a njihov prvotni namen kljub temu ostaja sproščanje. Vsaka svečka vsebuje tudi mešanico mletih kristalov, ki blagodejno vplivajo na počutje in v prostor vnašajo pozitivno energijo. Za konec pa par vsaki dišeči sveči vdahne edinstveno zgodbo, ki razvaja naše čute in nas popelje na aromatično potovanje okoli sveta. S tem simpatične svečke predramijo vse čute, obenem pa nas opomnijo na trenutke, ki v življenju štejejo, ali kot pove Urša:

»Danes se vsem tako zelo mudi, ne znamo več živeti v trenutku in občutiti tistega, kar nam trenutek ponuja. Vizija našega podjetja je, da bi se ljudje za trenutek ustavili in ob naših svečah občutili notranji mir in srečo. Toplota in vonj, ki ju sveče oddajajo, že stoletja razvajata naše čute in iz nas lahko izvabita čudovite občutke in spomine. Menim namreč, da bi moral biti vsak posameznik sebi na prvem mestu, saj šele ko se sami počutimo dobro, to lahko delimo z drugimi. Ko slišim, da ljudje ob naših svečah meditirajo, se ob njihovem soju družijo s svojimi bližnjimi ali ob njihovem vonju zazibljejo svojega novorojenčka v spanec, takrat vem, da naše sveče služijo svojemu namenu.«

Svečke My Temple niso testirane na živalih in ne vsebujejo nevarnih dodatkov. Vsi izdelki znamke so vliti v steklene posode in pakirani v elegantne škatle iz papirja in kartona, tako je embalažo mogoče v celoti reciklirati ‒ dekorativni kozarec pa lahko po uporabi spremenimo v čudovito vazo ali posodo za shranjevanje.

Trenutno so na voljo tri kolekcije dišavnih sveč in dišav za dom, v prihodnosti pa želita Urša in Miha ponudbo dopolniti še s kolekcijo citrusnih vonjav. Nekaj posebnega so tudi personalizirane sveče po naročilu. Svoje stranke želi par ozavestiti, kako pomembni sta pravilna uporaba in nega dišečih sveč, saj je, čeprav danes dišeče sveče najdemo skoraj v vsakem gospodinjstvu, znanje, kako za njih pravilno skrbeti, zelo pomanjkljivo. Izdelke My Temple najdete v spletni trgovini in nekaterih fizičnih trgovinicah po Sloveniji, v prihodnosti pa je v načrtu tudi širitev v tujino.

»Morda sem sanjač, če rečem, da je naša želja pripeljati pozitivno energijo in sproščujoče vibracije naših dišečih sveč v vsak dom, vendar vseeno stojim za to trditvijo,« z nasmehom zaključi Urša.

Več >>> www.mytemple.si