Pri gradnji stavb je danes treba predvsem zagotoviti zdrave notranje razmere in poskrbeti za celovito udobje. Če ves trud poteka le v smeri doseganja čim nižje rabe energije in ne upošteva kazalcev kakovosti bivalnega okolja, se to odraža v neudobnih in nezdravih življenjskih pogojih. Slednji pa so zelo odvisni tudi od izbire zunanjega ovoja stavbe in pravilne izvedbe fasade.

Pri načrtovanju in gradnji Rezidence Rogaška so projektanti imeli v mislih le najboljše. V besedo »rezidenca« so želeli ujeti razkošje, sodobnost, drugačnost in kakovost bivanja. Večstanovanjsko stavbo so umestili v osrčju narave, a vseeno tako, da je vse na dosegu roke. V neposredni bližini so vrtec, šola, trgovine, kavarne, zdravstveni dom, restavracije, bazen, golf igrišče ter številne sprehajalne in kolesarske poti. 

Rezidenca Rogaška ponuja sedemnajst stanovanjskih enot v dveh stolpičih s sodobno in funkcionalno razporeditvijo. Dovršen dizajn, visokokakovostni materiali in najsodobnejša tehnologija so le nekatere prednosti za najzahtevnejše kupce. Vsi vgrajeni in izbrani materiali odražajo sodobnost, uporabnost in trajnost ter tako dajejo uporabnikom edinstveno izkušnjo bivanja.

Za zunanji ovoj stavbe je bila izbrana prezračevana fasada. Posebno projektiran sistem prezračevane fasade Swisspearl je z vidika gradbene fizike najzanesljivejši. Notranji sloji zagotavljajo zgradbi nosilnost ter toplotno in zvočno izolativnost, zunanja obloga pa učinkovito varuje notranji sestav pred vremenskimi vplivi. 

Vertikalno postavljene vlaknocementne plošče v beli in črni kombinaciji ustvarjajo razgibano fasado, ki pa se lepo ujame z zeleno okolico. Uporabljena temna barva na balkonih in v pritličju razbija monolitni volumen v beli barvi in tako stavbi podarja močan karakter. Ena od prednosti fasadnih plošč Swisspearl je tudi ta, da se lahko režejo na poljubne dimenzije, poleg tega pa jih je lahko uporabiti na najrazličnejše možne načine: tudi kot dodatno obdelane plošče s perforacijami ali 3D ornamenti, ki dajejo objektu poseben pečat.

Fasadne plošče Swisspearl so na slovenskem tržišču in tudi drugod po svetu prisotne že vrsto let. Njihove številne prednosti izhajajo iz značilnosti samega materiala ter preizkušenega načina proizvodnje, kar odlikuje vse vlaknocementne izdelke: energetska učinkovitost, visoka kakovost in zanesljivost, obstojnost v vseh vremenskih razmerah, dobra zvočna izolativnost, zmrzlinska odpornost, negorljivost in dolga življenjska doba.


Podjetje Swisspearl Slovenija poleg fasadnih plošč proizvaja in trži še ostale vlaknocementne izdelke (Valovitko, ravno kritino, strešne plošče Structa ter izdelke za urejanje vrta in okolice), ki dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu ugodju ter k naravnemu in sodobnemu videzu stavb.

  • Investitor: GIC gradnje, d. o. o.
  • Fasada: Fasadne plošče Swisspearl Zenor 11006 in Zenor 67159

Fotografije: AABO, Matej Lozar, s. p.

Sponzorirana vsebina