Fasada je ključni element vsake stavbe. Naredi prvi vtis, služi kot zaščitni ovoj in skrbi, da je v stavbi prijetno bivati. Zato seveda ni vseeno, kakšno fasado izberete za svoj dom. Če si želite zanesljivosti, visoke kakovosti, naravnih materialov, sodobnega dizajna, energetske učinkovitosti in nenazadnje elegantnega videza, je odločitev za fasado enostavna. Vlaknocementne fasadne plošče Swisspearl so prava izbira!

Največ izkušenj z vlaknocementom imajo pri podjetju Eternit Slovenija, kjer so že 20 let vodilni ponudniki visoko kakovostnih izdelkov za streho, fasado in vrt. Zagotovo poznate njihove valovite plošče Valovitka ali imenitno vrtno galanterijo, v svoji ponudbi pa imajo tudi velikoformatne fasadne plošče Swisspearl, ki so primerne za vse vrste objektov (novogradnje in obnove – stanovanjske hiše, bloke in druge javne stavbe).

Prednosti plošč Swisspearl pred drugimi fasadnimi materiali je veliko, omenimo naj le najbolj izstopajoče:

  • Fasadne plošče Swisspearl so zasnovane po sistemu prezračevane fasade. Notranji sloji zagotavljajo zgradbi nosilnost ter toplotno in zvočno izolativnost, zunanja obloga pa učinkovito varuje notranji sestav pred dežjem, vetrom in snegom ter daje zgradbi prestižen izgled in trajno lepoto.
  • Velikoformatne fasadne plošče Swisspearl nudijo fasadi vse kar potrebuje: lep izgled, individualnost, karakter, teksturo, barvo in zelo pomembno visoko učinkovito zaščito.
  • Velikosti plošč so lahko poljubne, največje merijo 3050 x 1250 mm ter so debeline 8 ali 12 mm. Swisspearl plošče imajo tudi specialno obdelano površino, impregnirane robove in premaz zadnje strani. Na razpolago so v različnih zaključnih obdelavah. Po obrezovanju vseh štirih robov se lahko dodatno razrežejo na želene velikosti.
  • Polagajo se s horizontalnimi in vertikalnimi spoji, alternativno tudi v pasovih s horizontalnimi preklopi.
  • Plošče Swisspearl so na voljo v širokem razponu več kot 85 barv. Osnova za oblikovanje videza stavb je bogata barvna paleta Swisspearl, sestavljena iz serij Reflex, Avera, Carat, Incora, Nobilis in Texial, ki so razpoložljive v širokem spektru komplementarnih odtenkov ter sodijo v sam vrh fasadnih rešitev na področjih ustvarjanja kontrastov, spektakularnih učinkov in skladnosti z okoljem.
  • Širok spekter oblikovalskih možnosti dopolnjujejo še površinsko obdelane plošče s perforacijami in 3D ornamenti, ki dajejo objektu dodaten poseben pečat.

Novosti

Trenutno v podjetju predstavljajo novi fasadni plošči Swisspearl Incora & Texial.

INCORA fasadne plošče velikega formata so posute z marmornim granulatom, zaradi česar odpirajo nove in presenetljive možnosti za še bolj izrazno oblikovanje fasade. Neprimerljiva naravna tekstura, ki se jo doseže v proizvodnem procesu, daje ploščam INCORA dodatno izrazno moč. Surovine se v proizvodnem procesu spojijo med seboj in skupaj z marmornimi zrnci dajejo izrazito živahen in intenziven izgled površini, ki je končno zaščitena še z nevidnim visokotehnološkim premazom. Spreminjajoča tekstura in barvni toni dodatno potrjujejo pristnost mineralnega materiala.

Fasadne plošče Swisspearl TEXIAL so ravno tako na voljo v velikem formatu in v petih zemeljskih barvnih tonih, se pa že na prvi pogled razlikujejo od običajnih fasadnih plošč. Vznemirljiva kombinacija vlaknocementa z ročno vtisnjenim izgledom tkanine je privedla do neprimerljive živosti v strukturi. Tekstura plošče poskrbi tudi za razburljivo medsebojno igro svetlobe in sence, kar ustvarja nežne nianse v tonskem odtenku.

Naj bo vaša hiša oblečena v katero koli linijo fasadnih plošč Swissperal, podjetja Eternit Slovenija – v vsakem primeru ste lahko prepričani, da bodo še desetletja varovale vaš dom, vizualno pa poskrbele za privlačen videz in moderen dizajn.