Veseli december je končno tu, z njim pa tudi priložnost, da svoj dom, pisarno ali vrt preobrazimo v idilično zimsko pravljico. Letos je dovoljeno prav vse: trendi namreč narekujejo, da poleg dnevne sobe in božičnega drevesca okrasimo tudi preostale prostore doma z girlandami, lučkami, svečami in venci. Seveda pri tem pazimo na rdečo nit celote.

Pa začnimo z venčki, ki jih v tem prazničnem času ni nikoli preveč. Adventni venček na mizi naj dopolnjujejo venčki na vratih, oknih, nad kaminom, celo v predsobi na obešalnikih za plašče. Izberite naravne materiale in jih spletite okoli obroča – pri tem pa bodite ustvarjalni in stavite na nepopolnost.

Foto: Pixabay

Novoletna jelka naj bo osrednji okras. Naj bo naravna ter dovolj visoka in košata, da zapolni kot prostora. V trendu je kombinacija zlatih, srebrnih in belih okraskov: bunkice pa dopolnite s pentljami, velikimi zlatimi in srebrnimi snežinkami ter drobnimi obeski, ki bolj kot na praznični dekor spominjajo na bižuterijo.

Foto: Pixabay

Ko boste pod drevesce polagali darila, naj bodo tudi ta zavita v enakem slogu kot so okraski na njem. Uporabite nevtralen ovojni papir, nato pa zavitke okrasite s pentljami in enakimi okraski, kot so tisti na drevesu. Izgled bo pravljičen!

Foto: Pixabay

Za okrasitev preostalih prostorov so letos v trendu girlande z zeleno osnovo, ki jo kombinirate z zlatimi in srebrnimi dodatki: z njimi lahko okrasite mizo, stopniščno ograjo, kamin, police, prehode med prostori … Za okrasitev manjših prostorov uporabite naravne materiale, ki bodo prostor obogatili s svojo aromo, za večje okrasitve pa se lahko zatečete tudi k umetnemu zelenju.

Foto: Pexels

Za letošnjo slavnostno večerjo pripravite tudi poseben pogrinjek. Začnite z belim prtom, na katerega položite girlando, dodate zlate svečnike, v enakem tonu pa naj bo tudi vsaj en del pogrinjka – z zlato barvo naj bodo dekorirani kozarci, krožniki, pribor ali prtički. Rezultat bo sofisticiran pogrinjek za eno najlepših večerij leta.

Foto: Pixabay

Veliki šopki iz vej evkaliptusa, bodike, lovorja ali drugih zimzelenih grmov bodo lepo popestrili prav vsak prostor, še posebej pa se bodo podali v kuhinjo.

Foto: Unsplash

V preostalih prostorih, kot so kopalnice in spalnice, si damo duška s papirnatimi okraski, lanternami in lepimi svečami, ki bodo zvečer ustvarile prijetno vzdušje. Kopalnico lahko popestrimo še z velikim zimskim šopkom, v spalnico pa toplino decembra vnesemo s hišnim tekstilom – toplo, kosmato preprogo, odejami ter posteljnino v rdečih in zlatih (bež) tonih.

Foto: Pixabay

Lep prazničen december vam želi ekipa oddaje Ambienti!