Božič je eno najlepših obdobij v letu, ne glede na tržno naravnanost praznika v zadnjih letih, le ta še ni uspela skaziti samega bistva praznika. To je obdobje, ko se za trenutek ustavimo, si vzamemo čas za druženje in ljudi, ki so nam blizu. Je tudi obdobje, ko na plano spustimo svojo kreativnost, če ne drugače pri okraševanju praznične jelke. Če pri krašenju drevesca radi sledite trendom, se vam ob letošnjih praznikih ponuja izjemno široka paleta, ki se razteza vse od igrivosti do tradicionalnih tonov.

Vir: Pinterest

Modra je barva, v katero bodo tudi letos ovita številna drevesca. Ob upoštevanju tradicionalnih božičnih tonov vse od zelene, rdeče in zlate, trendi za letošnji božič napovedujejo vrnitev modrine. Predvsem v oziru globokih barvnih tonov, ki v božič vnesejo kanček glamurja, sploh v kombinaciji z zlatimi odtenki.

Vir: Pinterest

Eden izmed trendov, na katere opozarjajo strokovnjaki se sklada z vse bolj zeleno usmerjenostjo planeta. Pri okraševanju smrečice se lahko zatečemo v naravo. Na smrečici naj tako zavladajo zemeljski toni, okraske poiščemo kar v gozdu, med drugim lahko uporabimo najrazličnejše storže, vejice drevesc, ki jih okrasimo kar sami. Če vsemu skupaj dodamo še dobršno mero intimnih lučk in svečk je kombinacija popolna.

Vir: LoveGrowsWild

Belina je vedno priljubljen trend pri okraševanju smrečice. V mislih imamo snežno bele okraske in ledeno dekoracijo, ki jo obogatimo s steklenimi dodatki in malimi liki balerin.

Vir: John Lewis & Partners

Vsi ljubitelji nežnih tonov se bodo razveselili trenda, ki strokovnjake spominja na oaze miru in svetišča. Pri okraševanju tako prevladuje nežno rožnata barva in nude odtenki, na smrečici pa naj se znajdejo tudi okraski v obliki glav bude. Družbo naj jim delajo motivi ptic, metuljev in lovilcev sanj.

Vir: lovetaza

Po drugi strani se bodo ljubitelji živih barv razveselili bolj živahnih trendov. Prvi spodbuja uporabo neonskih odtenkov in luči, ki vas bodo odnesle v leto 2020. Ta tema je daleč od tradicionalne in zato toliko bolj priljubljena med tistimi, ki želijo smrečico okrasiti nekoliko drugače. Namig: neon disko odtenki ob boku globoke in mornarske modre. Drugega trenda, ki spodbuja uporabo živahnih odtenkov, se bodo razveselili otroci. Strokovnjaki se namreč spogledujejo z uporabo okraskov najrazličnejših oblik, vse od flamingov, dinozavrov pa do samorogov in mavrice.

Želite, da bi vaša smrečica blestela tudi na družabnih omrežjih? Strokovnjaki svetujejo, da monotonijo drobnih obeskov razbijete z nekaj večjimi kosi. Ti tako postanejo fokus fotografije. Izberite nekoliko lažje okraske večjih velikosti, ki ne bodo preveč obtežili vej in bodo izstopali iz povprečja.