Božično-novoletni prazniki bi bili brez okrašenega drevesca dokaj klavrni in za mnoge povsem nepredstavljivi. A, roko na srce, vsak žal nima možnosti, da bi si v stanovanju postavil razkošno drevo. Morda zaradi pomanjkanja prostora, domačih živali ali majhnih otrok. V teh primerih je dobra rešitev drevo na steni!

Prednosti

Praznično drevo na steni lahko reši veliko težav in ima številne prednosti pred običajnim drevesom:

  • Zelo lahko ga je kombinirati z ostalim hišnim dekorjem.
  • Ne zasede veliko prostora, potrebujete le eno steno.
  • Starejši, gibalno ovirano ljudje, ki težko postavijo klasično drevo, lahko z imitacijo drevesa na steni vseeno uživajo v prazničnem vzdušju.
  • Okraševanje takšnega drevesca je običajno cenejše, saj potrebujete manj okraskov.
  • Primerno je tudi za pisarne kot del začasne notranje dekoracije.
  • Je unikatna, po navadi ekološko prijazna rešitev, saj drevo za steno lahko izdelamo sami iz odpadnih surovin.
  • Primerno je za moderne kot tudi tradicionalne interierje.
Smrekove vejice

Ne delajte znanosti iz nečesa, kar je povsem enostavno. Potrebujete samo nekaj zimzelenih vejic, ki jih na steno pritrdite v obliki drevesne krošnje. Temu lahko dodate še bunkice ali lučke in praznično drevesce je nared.

Na zavesi ali platnu

Če bi se radi izognili vrtanju v steno, je imenitna ideja drevo na zavesi ali platnu. Tega lahko izobesite kot okenski zastor ali celo na vrata. Seveda ne gre niti brez bunkic, girland, lučk in drugih dekorativnih elementov, spodaj pa naj ne manjkajo darila.

Kot nalepka

Namesto pravega prazničnega drevesa si lahko omislite stensko nalepko. Pri njej ne potrebujete nobenih dodanih okraskov, saj so tovrstne steske nalepke iz vinila že oblikoane tako, da so okrašene. Izbirate lahko med različnimi barvami, oblikami in velikostmi, ko se nalepke naveličate, pa jo enostavno odlepite. Na tleh ni odpadnih iglic, stena ostane čista, brez ostankov lepila, skratka, kot da na njej ne bi imeli ničesar.

Iz plastičnih tulcev

Nadgradite svojo kreativnost in za izdelavo smrečice uporabite narezane PVC cevi, plastične tulce ali kar tulce od straniščnega papirja. Tulci naj bodo različnih velikosti, napolnite pa jih z okraski, figuricami angelčkov in drugimi predmeti.

Lučke

Če niste ravno ročno spretni in bi izdelava stenskega drevesa za vas predstavljala prevelik stres, poenostavite. Vzemite samo dolg kabel okrasnih lučk, ki jih pritrdite na steno v obliki drevesa. Lahko so ene barve ali različnih barv, kakor vam je ljubše. Samo še prižgete in delo je opravljeno.

Drevo na policah

Za takšno stensko drevo ne potrebujete drugega kot nekaj polic. Nanje razporedite različne predmete, od slik in fotografij do venčkov in vaz. Za piko na i dodajte na vrhu še zvezdo.

Satje

V otroški sobi lahko ustvarite bolj razigrano in pisano stensko drevo. Uporabite kupljene lampijone, raztegnite jih do polovice in z dvostranskim lepilnim trakom pritrdite na steno. Pri tem vam bodo z veseljem pomagali tudi otroci.

Z domišljijo in preprostimi materiali lahko izdelate lepo, kreativno in unikatno stensko drevo, ki ga bodo občudovali vsi. Naj vas navdahnejo tudi ostale ideje iz naše galerije!