Kaj vam najprej pride na misel, ko omenimo besedo dom? Varnost? Toplina? Dobro počutje?
Seveda, zagotovo je tudi vam pomembno, da se v svojem domu počutite dobro. Ampak to ne pomeni le tega, da je vaš dom pospravljen in urejen, ampak da podpira tudi vaše zdravje in splošno dobro počutje.

Veste, kakšen zrak dihate doma?

Zagotovo veste, kako pomembno je, da svoj dom čim večkrat dnevno temeljito prezračimo. Poleti še nekako gre, pozimi pa z odpiranjem oken večkrat dnevno močno ohladimo prostore in posledično ustvarjamo velike toplotne izgube.

Foto: Pexels

Kaj naj torej storimo, da bi skrbeli za redno zračenje svojega doma, hkrati pa ne ustvarjali toplotnih izgub?

Rešitev je vgradnja prezračevalnega sistema

Vgradnja prezračevalnega sistema je zagotovo ena najbolj učinkovitih rešitev za zdrave bivalne pogoje. Prezračevalni sistem bo kar namesto nas poskrbel za nadzorovano prezračevanje ter izboljšanje mikroklime v notranjih prostorih. Ves čas bo v prostor dovajal svež zrak, iz njega pa odvajal izrabljenega skupaj z vsemi drugimi škodljivimi snovmi. Poleg tega bo preprečil prepih ter vdor zunanjega hrupa in prahu.

No, vgradnja prezračevalnega sistema pa je zares nujna, če imamo v svojem domu preveč vlage. Visoko vlažnost v stanovanju moramo jemati zelo resno. Če ne ukrepamo, bo slej ko prej začela nastajati plesen, ki pa je zdravju zelo škodljiva. Plesen med drugim slabi imunski sistem, vpliva na pojav alergij, zaradi nje pa imamo lahko tudi težave z dihanjem, utrujenostjo, slabšo koncentracijo …

Foto: Unsplash

Decentralni prezračevalni sistem – učinkovit in trajen

Na trgu je veliko različnih prezračevalnih sistemov. A ena od najboljših izbir ta trenutek je zagotovo pametni prezračevalni sistem i-Vent, ki deluje brez hrupa in poskrbi za optimalno prezračevanje celotnega bivalnega območja. Primeren je za vgradnjo tako v starejše hiše kot novogradnje, pa tudi v stanovanja.

Prezračevalne sisteme i-Vent, ki na trgu nimajo konkurence, odlikujejo še naslednje lastnosti:

  • Skrb za optimalne bivalne pogoje: Prezračevalni sistemi i-Vent iz prostora samodejno odvajajo izrabljen zrak, neprijetne vonjave, odvečno vlago in druge škodljive snovi, vanj pa hkrati dovajajo svež in filtriran zrak. Tako izboljšujejo mikroklimo in skrbijo za zdravje našega doma. Prav tako preprečujejo nastanek plesni in posledično ugodnih razmer za pršice.
  • Zagotovilo za boljše zdravje in dobro počutje: Za alergike in ljudi z drugimi zdravstvenimi težavami je skrb za zdrave bivalne pogoje na prvem mestu. Decentralne prezračevalne enote i-Vent imajo vgrajene visoko kakovostne filtre, ki zrak ustrezno filtrirajo in odstranijo različne alergene. Skoznje ne morejo niti cvetni prah, umazanija in prašni delci. Poleg tega so filtri trajni in zelo preprosti za čiščenje, saj jih le speremo pod tekočo vodo in spet so pripravljeni za uporabo.
  • Delovanje brez neprijetnega hrupa: Sistemi prezračevanja i-Vent v osnovnem stalnem obratovanju delujejo v razponu glasnosti le med 26 in 32 dB. Za primerjavo lahko povemo, da šepet znaša približno 30 dB.
  • Prihranki pri energiji: Ena od pomembnih lastnosti prezračevalnega sistema i-Vent je tudi njegova varčnost, saj se pri prezračevanju izgubi le 10 % energije za ogrevanje, zato spada med najbolj učinkovite na trgu. Ena prezračevalna enota i-Vent za svoje delovanje na leto porabi le 2,3 € električne energije.
  • Preprosta vgradnja in upravljanje: Velika prednost prezračevalnih sistemov i-Vent je tudi njihova preprosta vgradnja, ki ne zahteva velikega posega v naš dom. Strokovno usposobljeni monterji namreč prezračevalno enoto namestijo skozi zunanji zid ali jašek, ta pa v našem domu naredi ogromno razliko, saj zagotovi zdrave bivalne pogoje brez čezmerne vlage, kondenza, neprijetnega vonja in škodljive plesni.

Poleg tega je prezračevalne enote i-Vent mogoče upravljati kar prek aplikacije, ki je na voljo tako za uporabnike Android kot iOS.

Skrb za zdrave bivalne pogoje ni noben luksuz, ampak nadvse odgovorna odločitev. Z vgradnjo prezračevalnih sistemov i-Vent boste naredili velik korak za svoje zdravje in dobro počutje ter zaživeli v domu brez neprijetne vlage, zatohlega zraka in nevarne plesni.

Več o prezračevalnih sistemih i-Vent si preberite na tej povezavi.

Sponzorirana vsebina