V sodobnem življenju večino časa preživimo v notranjih prostorih, bodisi doma, v pisarnah, šolah ali drugih zaprtih okoljih. Medtem ko se veliko pozornosti posveča zunanjemu onesnaženju, ne smemo zanemariti pomembnosti kakovosti zraka v notranjih prostorih. Dejstvo je, da ima slaba kakovost zraka v zaprtih prostorih lahko enako škodljive učinke na naše zdravje in dobro počutje kot onesnaženost zunanjega zraka. Prav tu vstopi v igro ključni igralec - prezračevalni sistem, ki nam lahko izjemno pomaga izboljšati kakovost zraka v našem vsakdanjem okolju.

Zakaj sploh skrbeti za kakovost zraka v zaprtih prostorih? Pravzaprav je to vprašanje ključnega pomena, saj večina ljudi preživi več kot 90 % svojega časa v notranjih prostorih. Dolgotrajna izpostavljenost slabemu zraku lahko vodi v kronično stanje, imenovano sindrom bolnih stavb, ki se kaže s številnimi simptomi, kot so glavoboli, draženje oči, težave s koncentracijo in splošno slabo počutje.

Poleg vpliva na zdravje ima kakovost zraka tudi pomemben vpliv na produktivnost in uspešnost ljudi. Študije so pokazale, da lahko slab zrak zmanjša kognitivne funkcije, kot so sposobnost reševanja težav, kreativnost in odločanje. Zaposleni, ki delajo v prostorih z dobrim prezračevanjem in čistim zrakom, so bolj osredotočeni, manj utrujeni in bolj učinkoviti pri svojem delu.

A vzroki za slabo kakovost zraka v notranjih prostorih so različni. Med najpogostejšimi so onesnaževalci, ki jih oddajajo gradbeni materiali, pohištvo, gospodinjski aparati, kemikalije za čiščenje in številni drugi viri. Poleg tega svoj delež prispevajo tudi slabo prezračevanje, velika vlažnost, kajenje in prisotnost hišnih alergenov.

Vloga prezračevalnih sistemov: Kako delujejo in zakaj so pomembni?

Ena od najbolj učinkovitih rešitev za izboljšanje kakovosti zraka v notranjih prostorih je zagotovo vgradnja prezračevalnega sistema, ki bo namesto vas poskrbel za nadzorovano prezračevanje ter izboljšanje mikroklime v notranjih prostorih. Velika prednost prezračevalnih sistemov je v tem, da ti stalno dovajajo svež zrak v prostor, iz njega pa odvajajo izrabljenega skupaj z vsemi drugimi škodljivimi snovmi. Poleg tega preprečujejo prepih in vdor zunanjega hrupa ter prahu.

V podjetju i-Vent vam ponujajo pester nabor prezračevalnih sistemov, ki so primerni za vgradnjo tako v novogradnje kot starejše objekte, zato boste v njihovi ponudbi našli rešitev, ki bo zadovoljila vse vaše želje in potrebe. Njihovi prezračevalni sistemi bodo poskrbeli, da boste zaživeli bolj kakovostno in zdravo življenje.

Prezračevalne sisteme i-Vent, ki na trgu nimajo konkurence, odlikuje izjemna energetska učinkovitost, saj na letni ravni posamezna rekuperatorska enota porabi le za približno 2,3 EUR električne energije. To vam ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških dolgoročno prinaša tudi precejšnje prihranke pri ogrevanju.

Za prijetno bivalno okolje

V svetu, kjer se veliko časa zadržujemo v zaprtih prostorih, je skrb za kakovost zraka nujna. Slaba kakovost zraka lahko negativno vpliva na naše zdravje, počutje in produktivnost. Prezračevalni sistemi igrajo ključno vlogo pri izboljšanju kakovosti zraka v notranjih prostorih. Z odstranjevanjem onesnaževalcev, nadzorom vlage in rekuperacijo toplote vam prezračevalni sistemi omogočajo svež zrak ter prijetno okolje za bivanje, delo in učenje.


Zdaj je čas, da se tudi vi pridružite že več kot 100.000 zadovoljnim strankam in izkoristite 40 % popusta (20 % popust i-Vent + 20 % Eko sklad) na pametno prezračevalno enoto i-Vent. Prezračevalni sistemi i-Vent so preprosti za vgradnjo in primerni tako za novogradnje kot starejše objekte. Njihova montaža je hitra, omogočajo pa tudi velike prihranke. Akcija traja od 1. 9. do 31. 10. 2023, več o njej pa izveste na www.i-vent.com.

Sponzorirana vsebina