Če razmišljate o vgradnji prezračevalnega sistema, se zagotovo tudi vam porajajo številna vprašanja in dileme. Morda se sprašujete, kakšen bo dejanski učinek prezračevalnega sistema na kakovost vašega bivanja? Kako poteka vgradnja prezračevalnega sistema in katerega od ponudnikov pravzaprav izbrati?

Kateri prezračevalni sistem je najustreznejši za moj objekt?

Centralni sistem prezračevanja skrbi za odvajanje izrabljenega zraka na prosto prek prezračevalnih vodov v vsakem prostoru, ki so povezani s centralnim ventilatorjem in odzračevalnim vodom.

Zelo podobne lastnosti kot centralni sistem prezračevanja ima tudi decentralni sistem, ki deluje po načelu regenerativne izmenjave toplote. Vendar je ključna razlika v tem, da pri decentralnem sistemu prezračevanja ni potreben sistem napeljave prezračevalnih vodov med prostori, ampak več posameznih ventilatorjev prek odzračevalnih jaškov ali direktno skozi zunanji zid odvaja izrabljen zrak iz prostorov, svež zrak pa vstopa skozi stenske vhodne enote. Gre za zelo učinkovit proces, ki omogoča tudi velike prihranke, saj se pri prezračevanju izgubi le 10 % energije, namenjene za ogrevanje.

Novogradnja ali obnova objekta – v obeh primerih je odločitev za prezračevalni sistem več kot na mestu

Pri gradnji novega objekta priporočamo, da se vgradnje prezračevalnega sistema lotite čim prej. Zelo ekonomično in koristno je, da v čim zgodnejši fazi gradnje opravite določena dela in z njimi pripravite vse potrebno za poznejšo vgradnjo prezračevalnega sistema. S tem korakom boste poznejšo gradnjo bistveno pohitrili, pa tudi pocenili.

Pri prenovi starejšega objekta pa je vgradnja prezračevalnega sistema še toliko bolj na mestu, saj objekti starejšega datuma gradnje pogosto ne zagotavljajo optimalnih bivalnih pogojev. Če se v starejšem objektu denimo odločite za menjavo oken, bo to pomenilo, da bodo okna veliko bolj tesnila kot prej. Posledično se bodo hitro začele pojavljati neprijeten vonj po zatohlem, pa tudi čezmerna vlaga in plesen. Vse našteto je za naše zdravje zelo škodljivo in močno zmanjšuje kakovost bivanja.

A kakovosten prezračevalni sistem bo poskrbel za redno in nadzorovano izmenjavo svežega in izrabljenega zraka ter odvajanje odvečne vlage iz prostorov, pozitivno pa bo vplival tudi na prihranke pri ogrevanju, saj bo zagotavljal energetsko varčno prezračevanje.

Katere so lastnosti kakovostnega prezračevalnega sistema?

Prezračevalne sisteme i-Vent, ki na trgu nimajo konkurence, odlikujejo naslednje lastnosti:

  • Skrb za optimalne bivalne razmere.

Prezračevalni sistemi i-Vent iz prostora samodejno odvajajo izrabljen zrak, neprijetne vonjave, odvečno vlago in druge škodljive snovi, vanj pa hkrati dovajajo svež in filtriran zrak. Tako izboljšujejo mikroklimo in skrbijo za zdravje našega doma. Prav tako preprečujejo nastanek plesni in posledično ugodnih razmer za pršice.

  • Podpora našemu zdravju in dobremu počutju.

Za alergike in ljudi z drugimi zdravstvenimi težavami je skrb za zdrave bivalne razmere na prvem mestu. Prezračevalni sistemi i-Vent imajo vgrajene visoko kakovostne filtre, ki zrak ustrezno filtrirajo in odstranijo različne alergene. Skoznje ne morejo niti cvetni prah, umazanija in prašni delci. Poleg tega so filtri trajni in zelo preprosti za čiščenje, saj jih le speremo pod tekočo vodo in spet so pripravljeni za uporabo.

  • Preprosta vgradnja in še preprostejše upravljanje.

Velika prednost prezračevalnih sistemov i-Vent je tudi njihova preprosta vgradnja, ki ne zahteva velikega posega v naš dom. Poleg tega je decentralni prezračevalni sistem i-Vent mogoče upravljati kar preko aplikacije, ki je na voljo tako za Android kot iOS uporabnike.

  • Zagotavljanje prihrankov pri energiji.

Ena od glavnih odlik prezračevalnih sistemov i-Vent je tudi njihova varčnost, saj posamezna enota porabi le 2,3 € električne energije na leto, kar te prezračevalne sisteme postavlja med najbolj učinkovite na trgu.

Zavedajte se, da zdrave bivalne razmere niso luksuz, ampak osnova. In s pomočjo prezračevalnih sistemov i-Vent lahko v svojem domu na tem področju naredite veliko razliko in zaživite bolje. Nič več neprijetne vlage, zatohlega zraka in nevarne plesni – le še svež in čist zrak.

Zdaj je čas, da se tudi vi pridružite že več kot 100.000 zadovoljnim strankam in izkoristite 40 % popusta (20 % popust i-Vent + 20 % Eko sklad) na pametno prezračevalno enoto i-Vent. Prezračevalni sistemi i-Vent so preprosti za vgradnjo in primerni tako za novogradnje kot starejše objekte. Njihova montaža je hitra, omogočajo pa tudi velike prihranke. Akcija traja od 1. 9. do 30. 9. 2023. Več informacij o akciji pa na www.i-vent.com

Sponzorirana vsebina