Vzpostavitev dobrega prezračevalnega sistema v bivalnem okolju je nujna investicija. Prezračevalna naprava je v prvi vrsti namenjena zagotavljanju kvalitetnega bivalnega okolja – odvaja neprijetne vonjave, škodljive snovi, alergene, spopada se z viškom vlage, odvaja ogljikov dioksid ter skrbi za ustrezen dovod svežega zraka.

Spomladanske alergije že razsajajo

Pomlad je tu in z njo tudi spomladanske alergije. Pojav alergijskih simptomov, kot so srbeče in zatečene oči ter nos, kihanje in smrkanje mnogim predstavlja veliko težavo. Pravzaprav ima težave zaradi senenega nahoda že vsak šesti Slovenec. Vsako alergijo je potrebno zdraviti. Velja dejstvo, da so spomladanske alergije načeloma le neprijetne in ne nevarne. A če jih ne zdravimo oziroma alergijskega vnetja ne obvladamo, se lahko zgodi, da se vnetje iz zgornjih dihal preseli na spodnja in razvije se astma. Obstaja več rešitev.

Filtri za cvetni prah, primerni za alergike

Odlično rešitev so našli pri podjetju Lunos, vodilnemu na področju prezračevalnih sistemov v Sloveniji, in elementom i-Vent, ki zagotavlja sodobno, brezžično in učinkovito prezračevanje. Pametna prezračevalna enota temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju. Za alergike in ljudi z občutljivim zdravjem so primerni filtri za cvetni prah. Le ti so trajni in jih lahko operete pod tekočo vodo.

Enostavna montaža

Upravljanje i-Vent-a deluje preko aplikacije, ki je kompatibilna s sistemoma Android in iOS, potrebno si jo je le naložiti iz mobilne trgovine. Napravo lahko seveda upravljate tudi s pomočjo priloženega daljinca.

Sama montaža prezračevalne enote je enostavna in je primerna tako za novogradnje kot tudi za starejše hiše oziroma stanovanja. Delovanje naprave je skoraj neslišno, poraba energije je minimalna, sama pametna enota pa se lahko pohvali z odličnim toplotnim izkoristkom ter enostavnim in poceni vzdrževanjem.  

Zakaj prezračevanje z odpiranjem oken ni zadostna rešitev?

Stroka ugotavlja, da je za zdravo bivalno okolje potrebno vsako uro zamenjati 70% zraka, kar pomeni, da bi za prezračevanje z občasnim odpiranjem oken bilo potrebno vsako uro v vsakem prostoru ustvariti vsaj deset minutni prepih. Slabost je povečan hrup in vstop nečistoč ter prahu, v spomladanskem času predvsem cvetnega prahu.

Foto: Unsplash

Potrebno je poudariti, da se je z razvojem sodobnih izolativnih materialov izredno povečala tudi zrakotesnost sodobne gradnje. Za prezračevanje z občasnim odpiranjem oken je vsebnost ogljikovega dioksida in ostalih zdravju škodljivih snovi v bivalnem prostoru še vedno previsoka. Ustrezen prezračevalni sistem je v današnjih bivalnih prostorih zato nujno potreben. 

Več: www.lunos.si in www.i-vent.com

Sponzorirana vsebina