Ali ste vedeli, da naj bi bil zrak v notranjih prostorih kar od 4- do 5-krat bolj onesnažen kot tisti zunaj? V svojih domovih kuhamo, pomivamo, sušimo perilo … In vsa ta, čeprav nujna, opravila ustvarjajo visoko raven vlage v notranjih prostorih, poleg tega pa v bivalno okolje izhlapevajo tudi potencialno nevarne snovi, ki jih vsebujejo čistila. Poleg tega veliko ljudi za odpravljanje neprijetnih vonjav uporablja tudi različne osvežilce zraka, ki pa zagotovo ne pripomorejo k bolj zdravim bivalnim pogojem.

Seveda je prav, da je naš dom čist in da v njem lepo diši, a ne na račun kakovosti zraka v njem.

Čezmerna vlaga, plesen, nevarne kemikalije… Naš dom se lahko iz oaze miru in dobrega počutja hitro spremeni v pravo tempirano bombo. In posledice se navadno pokažejo prav tam, kjer si najmanj želimo: na našem zdravju in dobrem počutju. Glavobol, nespečnost, alergije, bolezni dihal… Vse to so lahko posledice slabe kakovosti zraka v notranjih prostorih.

Je zračenje edini način za izboljšanje kakovosti zraka v našem domu?

Seveda je pomembno, da svoj dom čim večkrat dnevno temeljito prezračimo. A saj sami veste, da na zračenje notranjih prostorov pogosto kar pozabimo ali pa se nam preprosto ne ljubi. Predvsem v hladnejšem delu leta z odpiranjem oken večkrat na dan ustvarimo tudi velike toplotne izgube, v pomladnem času pa v svoj dom spuščamo tudi cvetni prah in druge alergene.

Foto: Pexels

Kaj torej storiti, da bi poskrbeli za redno prezračevanje ter si tako zagotovili čist zrak in zdrave bivalne pogoje?

Razmislek o vgradnji prezračevalnega sistema je zagotovo na mestu

Ena od najbolj učinkovitih rešitev je zagotovo vgradnja prezračevalnega sistema, ki bo namesto vas poskrbel za nadzorovano prezračevanje ter izboljšanje mikroklime v notranjih prostorih. Velika prednost prezračevalnih sistemov je v tem, da ti stalno dovajajo svež zrak v prostor, iz njega pa odvajajo izrabljenega skupaj z vsemi ostalimi škodljivimi snovmi. Poleg tega preprečujejo prepih in vdor zunanjega hrupa ter prahu.

V podjetju Lunos vam nudijo pester nabor prezračevalnih sistemov, zato boste v njihovi ponudbi zagotovo našli rešitev, ki bo zadovoljiva vse vaše želje in potrebe. Njihovi prezračevalni sistemi – primerni tako za novogradnje kot za starejše objekte – bodo poskrbeli, da boste zaživeli bolj kakovostno in zdravo življenje. Poleg tega jih odlikuje tudi izjemna energetska učinkovitost, kar vam ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških dolgoročno prinaša precejšnje prihranke pri ogrevanju in tudi sicer.

V Lunosovi jesenski akciji Zmagovita ponudba lahko na primer pri naročilu družinskega paketa, ki vsebuje 4x i-Vent enoto in ventilatorsko enoto Silvento, privarčujete kar 2.000 evrov.

Sponzorirana vsebina