Gospod Knez je ponosen lastnik arhitekturno dovršene hiše, ki je v soseski prava paša za oči. Vsak detajl hiše je premišljeno izbran in zasnovan, zato je gospod Knez zelo pazljiv pri vsaki spremembi ali dodatku k svoji lastnini. Ko se je odločal za nakup nove toplotne črpalke za bolj učinkovito ogrevanje in hlajenje hiše, je bil navdušen nad ponudbo in prihranki. Vendar pa se je veselje hitro spremenilo v razočaranje, ko so toplotno črpalko namestili.

Toplotna črpalka je bila morda res varčna, vendar je imela videz velike, grde plastične škatle z dvema ventilatorjema. Gospod Knez je s težkim srcem opazoval, kako se je izgled njegove estetsko dovršene hiše popolnoma pokvaril. Ogorčen nad tem se je obrnil na svojo arhitektko, gospo Petro.

Foto: Pixabay

Arhitektka Petra je ugotovila, da bi popravljanje te napake zahtevalo veliko denarja in usklajevanja, saj ni uničen le osnovni arhitekturni koncept hiše, ampak bi bilo spet treba najti harmonijo vseh elementov. Skupaj z lastnikom sta raziskovala različne možnosti, kako bi lahko skrila toplotno črpalko ali jo vsaj nekoliko preoblikovala, vendar so se vse te rešitve zdele zapletene in drage. Zakrivanje toplotne črpalke bi stalo od 1000 do nekaj tisoč evrov, kar bi bila velika nenačrtovana dodatna naložba, za katero pa se tudi ne ve, kako bi vplivala na delovanje toplotne črpalke. Naknadno arhitekturno zakrivanje lahko namreč ob neustrezni postavitvi ali neupoštevanju ustrezne pretočnosti zraka privede do manj učinkovitega delovanja ter posledično krajše življenjske dobe toplotne črpalke in do višjih stroškov obratovanja.

Med poizvedovanjem sta naletela na toplotno črpalko KRONOTERM, ki ni le napredna in energetsko učinkovita naprava, temveč ima tudi sodoben in estetski dizajn, ki se popolnoma zlije z arhitekturo hiše oziroma okolice. Gospod Knez in arhitektka Petra sta bila navdušena nad možnostjo, da bi s toplotno črpalko KRONOTERM ohranila videz hiše, hkrati pa dosegla želeno učinkovitost ogrevanja in hlajenja. Ker je nakup toplotne črpalke dolgoročna naložba od 15 do 20 let, gospod Knez pa perfekcionist, se je odločil, da ne bo tako dolgo trpel iznakažene podobe doma in okolice, zato se je pogodil z dobaviteljem in vrnil neustrezno toplotno črpalko. Nadomestil jo je z arhitekturno skladno toplotno črpalko KRONOTERM. Za arhitektko je bila ta izkušnja šola, da bo v prihodnje razmislila tudi o umestitvi toplotne črpalke in svoje stranke opozorila na njen izgled. Ker so jo toplotne črpalke KRONOTERM tako navdušile, pa jih bo z veseljem priporočala bodočim investitorjem.

DEJSTVA

Pogosta izkušnja investitorjev je, da dajo veliko pozornosti gradnji stavbe, nato pa zaradi pomanjkanja znanja ali v želji po varčevanju na koncu investicije namestijo najcenejšo toplotno črpalko, ki pa lahko uniči ali izkrivi investicijo v vrednosti 400.000 € ali več. Gradbeniki in ponudniki montažnih hiš na ključ v svoje ponudbe pogosto vključujejo najcenejše in najmanj zmogljive toplotne črpalke zaradi povečanja svojih marž. Investitorji se tega pogosto zavejo šele tik pred vselitvijo, kar jih postavi pred neprijetno dejstvo. Ker niso vsi tako odločni kot gospod Knez, mnogi to sprejmejo z grenkim priokusom, zavedajoč se, da je investicija oziroma njihov novi dom iznakažen.


Zgodba gospoda Kneza nas opominja, kako pomembno je, da pri izbiri naprav za svoj dom upoštevamo tako tehnične kot tudi estetske vidike. Arhitekturna usklajenost je vse pomembnejša, saj si nihče ne želi uničiti videza svojega doma zaradi poceni naprave. Toplotna črpalka KRONOTERM je dokaz, da je mogoče združiti visoko učinkovitost s privlačnim dizajnom, kar omogoča lastnikom, da ohranijo estetsko privlačnost svojih domov brez poznejših stroškov prilagajanja videza toplotne črpalke.

Za kakovostno, učinkovito in estetsko dovršeno toplotno črpalko brez skritih stroškov kontaktirajte podjetje KRONOTERM na info@kronoterm.com ali jih pokličite na 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina