V Kronotermu rušijo mit, da je toplotna črpalka zgolj naprava, ki skrbi za toplino doma. Njihova naprava je dokaz, da je lahko tudi predmet poželenja - oblikovalsko dovršen izdelek, ki je razstavljen na pomembnem oblikovalskem dogodku v Milanu.

Že drugo leto zapored je podjetje Kronoterm na milanskem tednu oblikovanja Salone del Mobile predstavilo svojo toplotno črpalko. Letos so na enem najbolj odmevnih dogodkov notranjega in grafičnega oblikovanja na svetu pokazali svojo najnovejšo toplotno črpalko VERSI.

Vsestranska TČ VERSI je bila predstavljena v okviru razstave Novi časi (New Times), ki jo je pripravil Center za kreativnost. Na razstavi so bili predstavljeni oblikovalski dosežki slovenskih ustvarjalcev, ki so v začetku leta prejeli znak odličnosti Made in Slovenia. Znak odličnosti podeljuje slovenskim rešitvam in izdelkom, ki navdušujejo tako z možnostmi uporabe, inovativnostjo, trajnostjo kot tudi z vrhunskim dizajnom, Muzej za arhitekturo in oblikovanje.

V okviru razstave, ki je bila na sloviti ulici Via Tortona, je potekal tudi pogovor BIO 27 Kaj je supervernakularno? s slovenskimi in italijanskimi strokovnjaki s področja oblikovanja. Med drugim je v pogovoru sodelovala višja kustosinja newyorškega Muzeja moderne umetnosti (MoMA – Museum of Modern Art) Paola Antonelli.

Milanski teden oblikovanja je eden od najpomembnejših oblikovalskih dogodkov na svetu, kjer aktualne trende predstavijo vsi pomembni oblikovalci in oblikovalski studii. Lani si je razstavo slovenskih oblikovalcev, na kateri je podjetje Kronoterm predstavilo toplotno črpalko ADAPT, ogledalo več kot 30.000 obiskovalcev.

Če si želite tudi vi oblikovalsko nagrajeno in hkrati izredno učinkovito toplotno črpalko VERSI, obiščite Kronotermovo spletno stran. Pišete jim lahko tudi na info@kronoterm.com ali pokličite na 03 703 16 20.

Fotografije: Donata Zanotti