Ljudje smo vizualna bitja, gledamo, opazujemo in sprejemamo. Sprejemamo tisto, kar je lepo, kar v nas prebudi čustva, nam daje zadovoljstvo in nas navdušuje. Navdušuje pa tudi dober dizajn. V nasprotju s slabim, ki bode v oči, se dober dizajn z okolico zlije.

V današnjem vizualno usmerjenem svetu je samo oblikovanje pri načrtovanju bivalnih prostorov izrednega pomena. Napredek pri oblikovanju se kaže v vse večji inovativnosti pri arhitekturnih zasnovah stavb, pri katerih prednjačijo minimalistične podobe, linije in materiali. Detajli so premišljeni, rdeča nit arhitekturnega oblikovanja pa se preliva iz notranjosti v zunanjost in obratno. Linije med prostori se brišejo, v vseh prostorih dominira en slog in nemalokrat celo ena sama barva.

Vizualni elementi so postali pomembni pri vseh najmanjših kotičkih doma, tudi napravah. Če gospodinjski aparati in bela tehnika z dovršenim dizajnom navdušujejo že desetletja, pa je toplotna črpalka ena tistih naprav, ki je bila, vsaj kar se zunanje podobe tiče, rahlo zapostavljena. Do zdaj. Pri Kronotermu so namreč med prvimi v segmentu ogrevalnih sistemov predstavili inovativno toplotno črpalko ADAPT, ki je ne le učinkovita in izjemno tiha, ampak tudi vizualno dovršena.

Izbira po meri

Notranja enota Kronotermove toplotne črpalke ADAPT je brezčasno minimalistično bela, tišja od delovanja računalnika in znotraj prostora postane nevidna. Zunanja enota je narejena iz enovitega, očesu prijaznega monobloka, sodoben izčiščen slog se kaže pri elegantnih lamelah za zajem in izpih zraka. Premišljen dizajn so pri Kronotermu dopolnili z možnostjo izbire barve in materiala zunanje enote. Ta je prepuščena uporabnikovim željam ter zahtevam in je tako popolnoma individualna. Izbirate lahko med šestimi različicami: Nero, Olio, Corten, Inox, Nebbia in Anthracite.

Nagrajeni dizajn

Toplotna črpalka ADAPT je bila ustvarjena z ljubeznijo in znanjem strokovnjakov z različnih področij. Oblikovana je tako, da se zlije z okolico. Pri vizualni zasnovi so moči združili s podjetjem Gigodesign, večkratnim dobitnikom oblikovalskih nagrad. Za dizajn njihove najnovejše toplotne črpalke so pri Kronotermu prav tako prejeli nekaj nagrad. Toplotno črpalko ADAPT so na mednarodnem tekmovanju v dizajnu Archiproducts Design Awards vodilne osebe v arhitekturi in oblikovanju izbrale kot enega od zmagovalnih dizajnov. Za odličnost dizajna v kreativnosti in tehnologiji pa je ADAPT na slovenskem mesecu oblikovanja prejel nagrado Big See Product Design Award.

Vizualno dovršena, učinkovita in naravi prijazna

Toplotne črpalke za delovanje izrabljajo obnovljive vire energije – vodo, zemljo ali zrak. Toplotna črpalka ADAPT, ki omogoča tudi inteligentno uravnavanje delovanja s pomočjo mobilne ali spletne aplikacije, je narejena z mislijo na okolje. Sestavljena je iz okolju prijaznih materialov, ki jih je možno reciklirati. S sodobno zasnovanim hladilnim sistemom in novim hladivom so omogočili za kar 68 % nižje toplogredne izpuste v primerjavi z običajnimi toplotnimi črpalkami.

Bistvo toplotne črpalke je, da učinkovito ogreva dom. S prilagodljivim videzom pa je umestitev v arhitekturo stavbe izjemno poenostavljena. Vsestranska prilagodljivost toplotne črpalke slovenskega znanja in izdelave je tako praktično vse, kar je potrebno za uporabi, okolju in očesu prijazno ogrevanje.

Kako izbrati ustrezno barvo toplotne črpalke, kako bi se skladala z vašo stavbo in ali imate dovolj prostora za vgradnjo? Na vsa vprašanja imajo pri Kronotermu odličen inovativni odgovor. Razvili so namreč posebno brezplačno aplikacijo AR , ki omogoča virtualno postavitev toplotne črpalke na kakršnokoli lokacijo. Naložite si jo, preizkusite in izberite toplotno črpalko, ki bo vaš dom ogrela in ga tudi (p)olepšala. Več o Kronotermovi toplotni črpalki, ki se prilagaja vam in ne vi njej, vam bodo razložili, če jim pišete na info@kronoterm.com ali jih pokličete na 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina