Ko urejate zunanjo podobo doma, imate vedno v mislih tudi barvo fasado. Njej prilagajate zasaditev, vrtno pohištvo, ograjo, tlakovce … Prilagodite pa ji lahko tudi toplotno črpalko, ki bo tako prispevala k lepši vizualni podobi vaše nepremičnine.

Dolgo časa so bile toplotne črpalke na voljo le v eni ali največ dveh barvah, ki se morda tudi niso najbolje skladale z arhitekturno zasnovo objekta, ob katerem so bile postavljene, delovale so moteče in kot tujek. S Kronotermovimi toplotnimi črpalkami Adapt je sedaj ta težava rešljiva mimogrede.

Slovenski proizvajalec toplotnih črpalk je namreč pred dvema letoma postavil nove trende na področju vizualnega aspekta toplotnih črpalk. Obstoječim toplotnim črpalkam so dodali prefinjen, eleganten in sodoben  dizajn, ki ga nadgrajujejo barvne različice z namenom popolnega zlitja z okoljem. Tako je njihova toplotna črpalka Adapt na voljo že v šestih barvanih odtenkih in treh materialih, obstoječim Nero, Olio, Corten in Inox so pred kratkim dodali še megleno belo barvo NEBBIA in moderen siv odtenek ANTHRACITE.

Povod za lansiranje dveh novih barv so bile želje uporabnikov po novih barvah ter barvni trend v moderni arhitekturi, ki sloni na teh dveh barvah. ANTHRACITE (RAL 7016) je sodoben temno siv odtenek metamorfne kamnine, ki ustvarja vtis ekstravagance in luksuza ter navdušuje vse generacije. NEBBIA (RAL 9018) pa je mistično meglena bela barva, ki se odlično poda k trenutno popularnim belim in svetlim fasadam. Klasična barva s sodobnim pridihom je ustvarjena za ljubitelje tradicije in modernega minimalizma.

Od svete do temne

Seveda pa še vedno lahko stavite na že katero od uveljavljenih nians. NERO (RAL 8019) je temni izredno eleganten odtenek, ki ustvarja prav posebno lastnost – bleščeč efekt, katerega intenzivnost se prilagaja glede na sončno svetlobo. Barva Nero je tako v enem trenutku rjavkasta, v drugem temno siva in nenazadnje skoraj črna. OLIO (RAL 6003) je olivno zelena barva, ki se najbolj približa naravnim odtenkom in je idealna, da se popolnoma zlije z zelenjem ter okolico stavbe. Zelena barva simbolizira tudi okolju prijazno ogrevanje. CORTEN, rustikalna izvedba ohišja v okolju ne izstopa, saj daje vtis naravno postarane kovine, ki se odlično dopolnjuje z lesenimi elementi ter vsemi naravnimi odtenki, medtem ko se INOX kovinska zunanja enota z industrijskim videzom prilagaja mnogim arhitekturnim stilom. Značilen sijoč srebrni odtenek ustvarja pridih razkošja.

Virtualna pomoč pri izbiri

Za razrešitev dileme, katera različica bi se najbolje podala k vaši stavbi, pa so pri Kronotermu zasnovali aplikacijo Kronoterm AR. S pomočjo obogatene resničnosti lahko preverite, kako bi bila toplotna črpalka Adapt videti pri vas doma, kam bi jo umestili in katera različica bi se najbolje zlila z arhitekturo vaše stavbe. Brezplačna aplikacija AR je na voljo v trgovinah Google Play in App Store.  

Še več informacij o barvni izbiri, ki jo ponuja toplotna črpalka Adapt, najdete na spletni strani www.kronoterm.com, morebitna vprašanja lahko naslovite na info@kronoterm.com ali pa pokličite na telefonsko številko 03 703 16 20.

Kronoterm postal ambasador kampanje I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je podjetje Kronoterm uvrstila med inovativna in trajnostna naravnana podjetja, katerih prebojne rešitve podpirajo zgodbo zelenega, ustvarjalnega in pametnega slovenskega poslovnega okolja. Več o tem lahko preberete na → povezavi.

Sponzorirana vsebina