Na tržišču je mnogo različnih toplotnih črpalk in upravičeno kolebate, katero izbrati. Kateremu proizvajalcu zaupati? Kako velika bo toplotna črpalka v resnici? Imate sploh dovolj prostora za vgradnjo? V Kronotermu so razvili posebno aplikacijo Kronoterm AR, s katero bodo vaši dvomi odveč in s katero boste lahko brez nepotrebnih obiskov monterja črpalko postavili kar sami – v virtualni resničnosti.

Pred nakupom je vsak bodoči lastnik toplotne črpalke nekoliko negotov. Kako bo izgledala v domačem okolju? Ali se bo ujemala z novo kuhinjo? Katero barvo toplotne črpalke izbrati? »Ko bi si toplotno črpalko vsaj vizualno lahko predstavljali v prostoru,« razmišljajo investitorji.

Dobra novica je, da je to zdaj mogoče. Slovensko podjetje Kronoterm je namreč razvilo brezplačno aplikacijo za enostavno in hitro postavitev toplotne črpalke. Kronoterm AR vam bo olajšala odločitev za pomembno naložbo.

Obogatena resničnost

Se sprašujete, kako aplikacija Kronoterm AR sploh deluje? AR je kratica za “augumented reality”, kar lahko v slovenščino prevedemo kot obogatena resničnost. S pomočjo kamere na mobilni napravi ali tabličnem računalniku si boste torej lahko toplotno črpalko ogledali v vaši resničnosti. Aplikacija bo z vašo pomočjo spoznala prostor, v katerega želite namestiti toplotno črpalko in jo virtualno postavila na tisto mesto, kjer bi želeli, da stoji. Če vam ne bo všeč, jo boste enostavno premaknili na drugo lokacijo in nato primerjali s prejšnjo. Gre torej za enostavno postavitev notranje in zunanje enote toplotne črpalke Adapt. Brez skrbi, predstavite ji vašo zelenico in skupaj poiščite kotiček, kjer ne bo kvarila izgleda vašega vrta, ampak ga s svojim modernim dizajnom celo olepšala.

Izberete, preizkusite in ugotovite, koliko prostora vam bo vzela toplotna črpalka in kako se bo skladala z arhitekturo vaše zgradbe.

Tiha kot miška

Toplotna črpalka Adapt je ena najtišjih toplotnih črpalk na evropskem trgu. Njeno delovanje je tudi do 20-krat tišje od zahtev evropske direktive Ecodesign, prednost pa tudi popolno prilagajanje potrebam objekta. Na voljo je v različnih barvah in materialih ohišja, ki kljubuje vremenskim vplivom, zato ga ni potrebno dodatno zaščititi. Vgradnja črpalke je hitra in enostavna, upravljate pa jo kar na daljavo preko aplikacije Cloud.Kronoterm – WEB modul za nadzor na daljavo je vanjo vgrajen že serijsko.

Če želite, da boste do kurilne sezone imeli nov in varčen ogrevalni sistem, je zdaj idealni čas, da se povežete s Kronotermom na info@kronoterm.com oziroma pokličite njihove strokovnjake na 03 703 16 20.

Več: www.kronoterm.com