Razlogov, zakaj je toplotna črpalka odlična izbira, je ogromno. Predstavljamo 10 najpomembnejših.

1. NAJCENEJŠI NAČIN OGREVANJA

Zakaj je toplotna črpalka najugodnejši način ogrevanja? Investicija se povrne v le nekaj letih, vsakoletni prihranki so veliki. V življenjski dobi toplotne črpalke, kar je tudi več desetletij, lahko prihranite za nov družinski avtomobil povprečnega cenovnega razreda. Toplotna črpalka vključuje tri sisteme v enem – ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode.

Foto: Pixabay

2. BREZSKRBNA TOPLINA

Če ste radi brezskrbni in se nimate časa ukvarjati z ogrevanjem, je izbira toplotne črpalke prava rešitev. Pri ogrevanju z njo je vedno toplo brez najmanjšega napora. Si predstavljate, da ni potrebnega nobenega čiščenja, pregleda dimnika in čakanja na ugoden nakup zaloge surovin pri katerem od drugih energentov? S toplotno črpalko si boste to z lahkoto predstavljali in tudi izkusili!

3. OKOLJU PRIJAZNO OGREVANJE

Naredite nekaj zase in za svojo družino, obenem pa še nekaj lepega za naš planet. Poznate tisti dober občutek, ko naredite nekaj prav? Ponos ob lepi gesti, besedi ali dejanju? Z nakupom toplotne črpalke lahko pripomorete k ohranitvi našega okolja, saj za delovanje izrablja obnovljive vire in ne proizvaja okolju škodljivih trdnih delcev, ki vplivajo tudi na vaše zdravje.

Foto: Pixabay

4. TEHNOLOŠKO NAPREDEN SISTEM

Inovacije poganjajo tehnologijo in navsezadnje svet! Imeti v svojem domu tehnologijo, ki so jo razvili slovenski strokovnjaki, ni kar tako. V svetu toplotnih črpalk je slovenska tehnologija v svetovnem vrhu. Če imate v žepu telefon z najzmogljivejšo kamero, zakaj ne bi imeli doma še toplotne črpalke z najnovejšo tehnologijo in si s tem olajšali življenje in bivanje?

5. MOŽNOST SUBVENCIONIRANEGA NAKUPA

Dobre prakse in dejanja se obrestujejo. Ni veliko možnosti, kjer se vam ob nakupu del vsote povrne nazaj. Ob nakupu toplotne črpalke imate zaradi prispevka pri uporabi obnovljivih virov energije možnost subvencije Eko sklada. Prihranite lahko celo do pet tisoč evrov. Višina subvencija je sicer odvisna od vrste toplotne črpalke in občine bivanja.

6. IZJEMNA ZANESLJIVOST

Zakaj je toplotna črpalka KRONOTERM izredno zanesljiva? Eden od razlogov je ta, da imajo pri podjetju KRONOTERM svoj lasten razvoj, laboratorij in proizvodnjo, kar jim omogoča odpravo potencialnih napak, še preden vam toplotno črpalko sploh vgradijo. Poleg tega lahko njeno delovanje spremljate tudi prek telefona ali računalnika.

7. MALO VZDRŽEVANJA

Toplotne črpalke praktično ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja. Poleg preklopa načina ogrevanja iz zimskega na poletni režim in obratno je potreben zgolj letni vzdrževalni pregled toplotne črpalke.

8. MOŽNOST VEZAVE NA OBSTOJEČI SISTEM

Pri ogrevanju s toplotno črpalko v kurilnici ni potrebnih veliko posegov, možna je tudi vezava na obstoječi sistem. Na toplotno črpalko se lahko priključi drug ogrevalni vir (kotel na drva, olje, plin) ali klasični hranilnik.

9. MOŽNI SO RAZLIČNI NAČINI OGREVANJA

Nekateri zmotno menijo, da je toplotna črpalka primerna zgolj za talno ogrevanje. To ne drži, saj omogoča delovanje pri več načinih ogrevanja – tako zračnem, talnem kot tudi radiatorskem. Pomembna je le pravilna izbira vrste toplotne črpalke glede na način ogrevanja.

10. TOPLINA VEDNO IN POVSOD

Pozabite na varčevanje! S toplotno črpalko boste imeli dom vedno ogrevan in sanitarno vodo dovolj toplo, ne glede na to, ali bo zunaj 0 ºC ali pa -20 ºC. Vsi prostori bodo enako topli, vaše bivanje pa udobno in brezskrbno. Imate radi sobno temperaturo 22 ºC ali 26 ºC? Toplotna črpalka zmore vse.

Prepričani smo, da bi bila lahko toplotna črpalka vaša nova družinska članica. Preverite izkušnje zadovoljnih uporabnikov, ki so podali mnenje iz prve roke.

Če si želite varnega, ugodnega, brezskrbnega in naravi prijaznega ogrevanja, če potrebujete dodatne informacije ali osebno svetovanje, kliknite na spletno stran podjetja KRONOTERM ali jih pokličite na 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina