Stanovanja ter v zadnjem času tudi novozgrajene hiše imajo majhno kvadraturo. Velike prostore in številna nadstropja starih hiš z dolgimi hodniki in širokimi stopnišči iz osemdesetih in devetdesetih so zamenjali premišljeni, manjši ter večnamenski prostori. Manjša kvadratura doma pa obenem pomeni manko nekaterih prostorov, ki so sicer za bivanje še kako pomembni, kot je na primer kurilnica.

Kam umestiti oziroma vključiti ogrevalni sistem v manjših novogradnjah ali stanovanjih predstavlja kar velik problem. Običajni ogrevalni sistemi zasedejo precej prostora, poleg tega jih ni možno postaviti kamorkoli bi si želeli. Podjetje Kronoterm je naredilo konec ugibanju, kam skriti ogrevalni sistem, da bo čim manj moteč za bivanje ter zasedel karseda malo prostora. Prepričani so, da so zasnovali rešitev, ki bo spremenila možnosti uporabe okolju prijaznega ogrevanja, to je toplotnih črpalk.

Klasične kurilnice so zgodovina

Še vedno velja, da so kurilnice velike,  v njih je veliko ogrevalnih elementov, cevi, v kurilnicah s plinskimi pečmi ali pečmi na drva in pelete pa še prah in smrad. Težnja k brezskrbnosti ogrevanja in minimalističnemu bivanju je vse večja, temu sledijo tudi trendi kurilnic in napredni ogrevalni sistemi. Toplotna črpalka je izjemno čist in enostaven ogrevalni sistem, ki ne potrebuje klasične kurilnice. Kronotermova novost te navade popolnoma spreminja in obenem predstavlja nove možnosti prostorov, v katerih se lahko nahaja ogrevalni sistem. Njihovo novo toplotno črpalko VERSI se lahko zahvaljujoč majhnim dimenzijam postavi tudi v najmanjši kotiček doma, na podstrešje, balkon ali teraso ter celo ob bok ostalim gospodinjskim aparatom v kuhinji ali dnevnem prostoru.

Direktor podjetja Bogdan Kronovšek ob tem poudarja, da so si kupci že dlje časa želeli toplotne črpalke manjših dimenzij, manjše moči ter bolj fleksibilne uporabe in vgradnje.

“Za Kronoterm in naše partnerje pomeni, da z VERSI osvajamo nova področja in tržne niše, kjer do sedaj toplotne črpalke niso bile prisotne ali pa ni bilo primernih izvedb. Ravno področja uporabe in moči, ki ga pokriva VERSI, pa predstavlja v Evropi največji del oziroma več milijonov stavb in stanovanj, potrebnih prenove ogrevalnega sistema in vgradnje toplotne črpalke.”

Majhna naprava, veliko možnosti

VERSI je zasnovana za stavbe s prostorsko omejitvijo ter stavbe z majhnimi potrebami po ogrevanju, do moči 6 kW – za nizkoenergijske in pasivne hiše ter stanovanjske hiše do 120 m2,  stanovanja, vikende, koče, pisarne in celo manjše poslovne stavbe.  

“Glavne karakteristike toplotne črpalke VERSI so njena kompaktnost, dejstvo, da je okolju prijazna, saj je narejena iz materialov, ki jih je lahko reciklirati. Uporabljamo hladivo, ki ima kar 67 % nižji potencial globalnega segrevanja od ostalih hladiv, ki se uporabljajo za toplotne črpalke. Nova toplotna črpalka VERSI je izredno učinkovita. Glavno prednost predstavlja njena fleksibilnost uporabe ter vgradnje, saj jo je mogoče vgraditi v stavbo ali zunaj nje,” pravi Kronovšek.

»Najdi me, če me moreš«

Zunanjo ali notranjo postavitev črpalke omogočajo tri različne izvedbe VERSI-I, VERSI-O in VERSI-X, katerih osnovna tehnologija je enaka, ter ki rešujejo številne različne izzive uporabnikov. Verjetno se sprašujete, ali ni toplotna črpalka preglasna, da bi jo postavili poleg hladilnika ali pod stopnice? Kronotermova ni preglasna, prej nasprotno! Celo 40-krat tišja je od zahtev Evropske direktive za toplotne črpalke, kar pomeni, da je za bivanje popolnoma nemoteča. Udobje in brezskrbnost zagotavlja upravljanje s pomočjo mobilne aplikacije Cloud.Kronoterm, ki omogoča upravljanje na daljavo od kjerkoli in kadarkoli.

Pri Kronotermu so poskrbeli, da toplotne črpalke ne boste slišali in tudi ne videli. Toplotno črpalko VERSI odlikuje monolitična podobna minimalističnih linij, ki je ustvarjena, da se zlije z okolico in postane nevidna. Izvedbi za postavitev v notranjosti stavbe in na balkonu ali terasi zaznamujejo čiste linije brez vidnih vijakov. Izvedba z zunanjo postavitvijo ponuja možnost individualne izbire ohišja zunanje enote glede na arhitekturo stavbe ali želje lastnika.

Če si želite ugodnega, učinkovitega in predvsem brezskrbnega ogrevanja, obiščite www.kronoterm.com. Lahko jih pokličete tudi na 03 703 16 20 ali jim pišete na info@kronoterm.com.

Sponzorirana vsebina