Mnenja o tem, kako velika je lahko majhna kopalnica, so različna. Odvisno od regije in gradbenih standardov se lahko 4 kvadratni metri na splošno označijo za majhno kopalnico. Na takšni površini lahko brez težav oblikujete moderno mini kopalnico z vsemi bistvenimi komponentami. To vključuje straniščno školjko, umivalnik, prho ali morda celo kad.

Lep dizajn je možen tudi na malo kvadratih

Če deluje v velikem obsegu, bo delovalo tudi v majhnem. Kakovostni materiali in barve za ploščice ter stene opravljajo svojo nalogo tudi pri oblikovanju majhne kopalnice.

Ko izbirate barvo za majhen prostor v izmeri štirih kvadratnih metrov, je dobro vedeti, da svetle barve ustvarjajo občutek svežine, medtem ko temnejše dajejo občutek udobja. Minimalističen slog pa je priporočljiv za vsakogar, ki želi kar najbolje izkoristiti svojo 4 m² veliko kopalnico – posledica so dodatna urejenost, olajšano čiščenje in zagotovljena brezskrbnost.

Majhna kopalnica Geberit Selnova s stensko straniščno školjko in umivalnikom.

Izzivi pri načrtovanju majhne kopalnice

Pri načrtovanju majhne kopalnice je najpomembnejši optimalen izkoristek prostora, ki je na voljo. Če se kopalniška vrata odpirajo navznoter, se s tem izgubi dodaten uporaben prostor. Pravilna postavitev straniščne školjke, umivalnika in prhe je zato ključna. Drsna vrata so alternativa, ki ustvari več prostora. Če ima majhna kopalnica pravokoten tloris, naj bo kopalna kad nameščena na koncu prostora.

Moderna kopalnica v ozkem prostoru s straniščem in umivalnikom Acanto Geberit.

Kopalniško pohištvo Geberit, ki je primerno za majhno kopalnico

Kopalniško pohištvo Geberit je primerno za umivalnik, prho, straniščno školjko ali celotno kopalnico, ko je prostor omejen. Ko stvari postanejo zelo tesne, so potrebne ideje, ki ustvarijo več prostora v kopalnici. Predvsem priporočamo, da si ogledate kompaktne zasnove straniščnih školjk v serijah kopalnic Geberit Selnova in Smyle, celotno serijo kopalnic iCon in Geberit ONE s priljubljeno funkcionalno zasnovo.

Sponzorirana vsebina