Moderni videz prostora je seveda pomemben, vendar je čistoča v kopalnici za uporabnika še pomembnejša. Zato vam Geberit predstavlja štiri osnovne nasvete, ki jih velja upoštevati pri načrtovanju kopalnice, da si boste čistočo v njej lahko zagotovili z manj dela in truda.

Preprosto načrtovanje prostora

Da bi si zagotovili hitro in učinkovito čiščenje, mora imeti kopalnica čim manj kotov in težko dostopnih mest. Najboljša rešitev za to je skrivanje splakovalnih posod, cevi, kablov in ostalih stvari, na katerih se nabirata prah ter ostala umazanija, v zid ali za njim.  

Izognite se fugiranju

Večje kot so ploščice, lažje jih je očistiti. Manj fugiranja je smiselna rešitev, še posebej zato, ker so fuge magnet za razno umazanijo in bakterije.  

Rešitve Rimfree®

Posebej razvit splakovalni razdelilnik na WC-školjki brez roba Geberit Rimfree® zagotavlja ciljno in higienično brezhibno splakovanje. Vodni tok je optimiziran tako, da je rob dejansko nepotreben in se lahko WC-školjka popolnoma očisti že samo s potegom krpe. Na sliki: Geberit Smyle WC-školjka z Rimfree® tehnologijo

Zaradi vodnega kamna je keramika na WC-školjki groba in posledično se jo težje očisti. Sloji oblog vodnega kamna so videti nehigienično, saj so magnet za umazanijo in pravo gojišče za bakterije. Čiščenje je mnogo lažje, če je manj mest, kjer se bakterije lahko zadržujejo. Sodobne WC-školjke so oblikovane brez roba, na voljo pa so tudi umivalniki brez odprtine za preliv.

Namestitev na steno za lažje čiščenje

Če so pohištvo in WC-školjke nameščeni na steni, se tla pod njimi lažje čisti. Idealna razdalja med tlemi in spodnjim robom WC-školjke ali pohištva je okoli 15 cm. To zadošča za enostaven dostop s krpo in drugimi čistilnimi pripomočki.

Foto: Geberit