Klasični sifoni zavzamejo pod umivalnikom veliko prostora, poleg tega pa tudi na pogled niso tako estetski, da bi jih želeli poudariti. Pa vendar brez sifona ne gre, saj bi se sicer kopalnica dušila v groznem vonju. Rešitev te zadrege je preprosta - prostorsko varčni odtočni sistemi!

»Med razvojem izdelkov linije Geberit ONE smo preučili, kako je mogoče namestiti sifone, da bi prihranili kar največ prostora,« pojasnjuje Sebastian King, mednarodni produktni vodja pri skupini Geberit v Joni. »S tem v mislih smo vse nove umivalnike Geberit ONE opremili s prostorsko varčnimi odtočnimi sistemi, ki so lahko postavljeni vodoravno ali navpično.«

Veliko prednost inovativnih odtokov Geberit predstavlja zasnova, zaradi katere ni več potrebe po prostoru za sifon v predalu. Razlog je v tem, da so tako cevi kot sifon postavljeni blizu keramike in stene, to možnost na primer ponujajo umivalniki Geberit ONE s horizontalnim in vertikalnim odtokom z 48-centimetrsko projekcijo ter umivalniki Geberit iCon. Namestitev je hitra in preprosta, horizontalni odtok pa je nameščen še hitreje kot prej.

Vertikalni odtok

Umivalniki Geberit ONE s standardno projekcijo 48 cm so na voljo z vertikalnim odtokom. Takoj se opazi, da se keramični pokrov odtoka popolnoma zlije z geometrijo umivalnika. Po zaslugi zmanjšanega sedeža ventila ta oblika odtoka prihrani prostor, ko je nameščena.

Horizontalni odtok

Horizontalni odtok za umivalnik je nameščen na zadnjem robu umivalnika in skrit z magnetnim pokrovom. Po zaslugi položaja na zadnji strani ni neposredno v liniji vodnega curka. V izvedbi, ki je vključena v obseg dobave, je odtok tako kompakten, da ga je mogoče napeljati vzdolž stene, namestitev zahteva le nekaj preprostih korakov.

Za kateri koli odtočni sistem se odločite – oba vam pod umivalnikom prihranita prostor, ki ga lahko namenite drugim kopalniškim stvarem.

Več >>> www.geberit.si

Sponzorirana vsebina