Družinska kopalnica je tisti prostor, kjer se srečujemo vsi člani gospodinjstva. Zvečer se morda v kadi sproščamo v soju sveč, a ta spa izkušnja je pozabljena že naslednje jutro, ko hitimo z urejanjem za službo, šolo in vrtec. In prav v jutranji konici je gneča pred vrati največja in nam načenja živce. Vsi bi se radi uredili naenkrat. Prav zato smo zbrali nekaj namigov, kako skozi kopalnico krmariti skladno in brez dodatnega stresa.

Včasih oaza dobrega počutja, včasih živahno družinsko središče – kopalnica mora ugoditi zelo različnim zahtevam (včasih celo skoraj istočasno), kar pa je mogoče doseči le z dobro premišljenim načrtovanjem in oblikovanjem interjera. Z drugimi besedamo to omeni, da si zelo sistematično uredimo prostor za shranjevanje, zaradi česar nam bo odpadlo največ stresa. Trik je, da napolnimo kopalniško pohištvo na tak način, da je vse na svojem mestu, do katerega z lahkoto dostopate.

  • Omarica z ogledalom je idealen prostor za tiste predmete, ki jih najpogosteje uporabljamo, na primer za zobne ščetke, dezodorant in kozmetiko.
  • V idealnem primeru se lahko omarica za umivalnike uporablja za shranjevanje vsega, kar potrebujemo v kopalnici. Poleg krtač in sušilca za lase se lahko tam shranjuje vse od penečih kopeli do brisač. Vsak, ki potrebuje več prostora za shranjevanje, pa lahko temu doda še nizko ali visoko stransko omarico.
  • Poskrbite, da bodo vsi vedeli, kam so pospravljene stvari v kopalnici. Potem ne bi smelo nič več ovirati mirnega začetka dneva.

Dobra organizacija prostora za shranjevanje pomeni, da vas ne bo skrbel vsakodnevni kaos zjutraj v kopalnici – in da se boste lažje sprostili in se veselili novega dne.

Kopalniški pripomočki so zgledno urejeni znotraj predalov. Organizatorji in vložki za predal se lahko dodajo za še lažjo organizacijo. Foto: Geberit (Ben Huggler)

Več: GEBERIT