Notanearlybird je znamka, ki sloni na iskrenem prijateljstvu in veliki ljubezni do ustvarjanja lepega. Pod znamko namreč ustvarjajo tri dobre prijateljice, Nina in Mateja, sicer oblikovalki, ter Tjaša, po izobrazbi sociologinja. »Smo sestre po srcu, ki nas druži ljubezen do ustvarjanja navdihujočih zgodb,« same sebe kar najbolje opišejo dekleta.

Spoznajte družinico iz Čarobnega gozda ‒ srčnega medveda z imenom Agu, kul zajca Olafa, čudovito lisičko Lalo in simpatičnega rakuna po imenu Arno. Vesela druščina je zaščitni znak prikupne znamke notanearlybird, ki je vzklila s šivanjem igrač in daril za prijatelje in družinske člane. Sčasoma so se omenjeni karakterji razvijali v lastne osebnosti, danes pa so srce in duša znamke, ki združuje prikupne igrače, printe, blazine in ‘tote’ torbe.

»Srčni medved Agu je starešina gozda, najboljši poslušalec z vedno kakšnim dobrim nasvetom. Zajček Olaf je mladenič po duši in srcu, zagrizen športnik in vedno nasmejan. Lisička Lala je navdušena nad modo in vsem lepim in je princesa gozda. Rakun Arno je sicer malo bolj resen, a pod njegovim izgledom se skriva velikodušno in nežno srce. Rad kuha in ustvarja napitke vseh vrst,« svoje junake opišejo ustvarjalke.

Tako prikupno kot njeni junaki pa je tudi ime znamke. Notanearlybird. Ime se je dekletom porodilo povsem spontano in tako je danes besedni simbol ptiček, ki je vedno malo prepozen. Prav posebej pa Matejo, Nino in Tjašo, ki stojijo za znamko notanearlybird, veseli, ko se v imenu prepoznajo tudi nekatere stranke. Mednje spadajo ljudje, ki cenijo trud in ročno delo, tisti, ki se zavedajo vrednosti simpatičnih junakov, ki polepšajo dan. Kot povedo ustvarjalke, so prav vse igrače plod lastnih krojev in z veliko mero ljubezni zašite ročno:

»Vse igrače so plod naših lastnih krojev, šivamo jih ročno, same, od prvega do zadnjega šiva. Izdelane so iz bombaža, večinoma organskega, polnjene pa so s poliestrskim polnilom za blazine. Materiale kupujemo pri preverjenih ponudnikih, glavno vodilo pa nam je, da uporabljamo materiale, ki bi jih uporabile tudi zase. Kakovost je vedno nad ceno. Pomembni so nam barva, tekstura, občutek na otip – pozorne smo na vse podrobnosti, ki se jih ne opazi, se jih pa občuti. Kdor je kdaj prijel v roko in objel kakšnega od prijateljev iz Čarobnega gozda, bi ga najraje odnesel s sabo.«

Čeprav bi morda kdo trdil, da so otroci, vsaj na prvi pogled, namenjeni otrokom, temu vendarle ni čisto tako. Simpatični liki so namreč primerni tako za otroke kot odrasle, saj niso le prikupen spremljevalec na naših poteh, temveč tudi ličen dodatek doma. Blazine v obliki gor, grmov in oblačkov so zaradi nekonvencionalnih oblik odlične kot opora za spanje in počitek, ilustracije pa lahko krasijo tako otroške sobe kot bivalne prostore mladih po srcu. Priljubljene so tudi torbe z motivi znamke, rdeč srček v obliki broške ali kot vezenina na majici pa privlači prav vse generacije. Slednji ponazarja Agujevo srčnost, prav simpatični medvedek je eden izmed glavnih likov vesele druščine.

»Pri delu nas navdihuje kar družinica prijateljev iz Čarobnega gozda. Ko so njihovi značaji enkrat oživeli v obliki igrač, se njihova zgodba piše kar sama od sebe. Naša družinica igrač se je tako prestavila tudi v ilustracije, kjer prijatelji iz Čarobnega gozda nastopajo kot karakterji v dogodivščinah, ki so vse povezane s pristnim doživljanjem narave. Njihove senzorične dogodivščine po skritih kotičkih tega planeta so predstavljene z ilustracijami, sestavne dele pejsažev pa smo ponovno prelile v 3D-obliko, kjer ponujamo blazine z motivi iz narave njihovih popotovanj,« pojasnijo ustvarjalke.

Pogosto jim navdih in delo predstavlja že želja po tem, da bi nekaj takega imele tudi same, vendar na tržišču ne najdejo idealne rešitve. Zato kar same zavihajo rokave in se lotijo dela. Tak primer je tudi Huda Ketna, veriga za zaklepanje kolesa, oblečena v kosmateno blago. Ker za svoja mestna kolesa niso našle privlačne rešitve za zaklepanje – ki bi se ujemala z zvoncem, košarico in preostalimi dodatki –, so jo izdelale kar same. Gre za ketno s hudim značajem in izgledom, ki krasi že marsikatero kolo v Ljubljani, kar je ustvarjalkam v prav posebno veselje.

Tudi idej za prihodnost jim ne manjka. Prijateljem iz Čarobnega gozda bi rade dodale nove živalske karakterje, ki bi druščino še razširili in obogatili. Poleg tega pa bi rade izdale tudi knjigico z njihovimi zgodbami. A kot povejo tudi same: »Idej nam ne zmanjka, časa pač. Kot vam pove že naše ime, nismo prav zgodnje, a idej in entuziazma nam ne zmanjka.«

Več >>> www.notanearlybird.com