Klobbka se v Domu slovenskega oblikovanja predstavlja z ročno izdelanimi tabureji velikih dimenzij.

Polstenje, pletenje in kvačkanje so stare tekstilne tehnike, ki pa jih leta zgolj žlahtnijo, saj posodobljene in reinterpretirane vedno znova presenečajo. Vsem trem tehnikam je skupna zmožnost brezšivnega konstruiranja izdelkov. Presenetljiva možnost izdelave tridimenzionalnih objektov iz preje oz. vlaken brez kakršnih koli šivov je navdušila tudi avtorico Darjo Rant: “Modeliranje tekstilnih polizdelkov se zdi podobno gnetenju gline, ki jo oblikujem v skodelico. Glino zamenjam za prejo ali vlakna, ki jih prepletam oz. gnetem in obdelujem do želene oblike. Tako so nastali tabureji. Z veliko gnetenja, obdelovanja in prepletanja.” Polst in pletivo, ki raste iz spodnjega dela, zavzemata krogelno obliko in skupaj tvorita zaokroženo celoto.

Tabureji UsediSe so v celoti ročno izdelani iz naravnih slovenskih materialov. Vsa uporabljena volna je slovenskega porekla, prav tako tudi pirine luščine. V izdelavo je vložene ogromno pozitivne človeške energije. Spodnji del je ročno polsten po obliki, zgornji, dekorativen del taburejev, kjer velike zanke ustvarjajo izrazito teksturo, je ročno pleten.

Polnjeni so s pirinimi luščinami in sivko, ki prijetno zadiši, ko sedemo nanje, ali s stiropornimi kroglicami.

Tabureji UsediSe ustvarjajo topel, udoben in prijeten občutek v prostoru. Čeprav so primarno namenjeni sedenju, lahko mehke kose pohištva uporabljamo tudi kot oporo za noge, postanejo lahko naslonjalo, priročna mizica ali celo velika otroška igrača in oblikovna popestritev prostora.