Niso veliki pohištveni kosi tisti, ki pričarajo domačnost in udobje, temveč drobni detajli, ki prostor lepo zaokrožijo v celoto. Nič ni bolj vabljivega kot udobna sedežna garnitura oblazinjena z barvitimi blazinami vseh oblik. Med pestro paleto mehkih blazin ne smejo manjkati tudi unikatne dekorativne blazine Dora, ki so plod pridnih rok Nevene Bursać.

»Dandanes je izjemno težko delati nekaj, kar ti je pri srcu,« pove Nevena, ki se je po izgubi službe odločila, da se ne bo predajala brezdelju in dolgčasu, temveč se je z veliko mero veselja lotila izdelave dekorativnih blazinic: »Po izgubi službe je vsak dan postajal bolj dolgočasen in neizkoriščen, pa čeprav je vedno doma delo, sploh pa pri majhnem otroku. Vendar mi to ni bilo dovolj, nisem se počutila izpopolnjeno. Spoznala sem, da lahko uspem le tako, da verjamem vase in v svoje ideje. Internet mi je pri temu pomagal in mi “odprl oči”. Odločila sem se, da bom začela ustvarjati nekaj, kar me zares veseli. Tako je nastala Dora, oziroma Dora decor. Tako kot večina del tudi to zahteva precej veliko časa, vendar vse tisto, kar je narejeno z ljubeznijo, ni težko. Naše blazine prav zagotovo so.«

Na prvi pogled nenavadno obliko blazin odlikujejo udobje in privlačne barve, zaradi katerih se brez težav ujamejo z vsemi vrstami interjerja. Blazine so oblikovane v obliki vozla, s svojo nenavadnim dizajnom pa pritegnejo pozornost vsakega, ki vstopi v prostor.

»Veliko ljudi ni prepričanih, kaj točno se skriva za imenom “Dora”, tako tudi prejmemo veliko vprašanj o “žogicah”. Nad našimi odgovori so tako zelo pozitivno presenečeni,« pove Nevena in doda, da so blazine Dora, poleg dekorativne funkcije tudi zelo udobne. So namreč izjemno mehke, zato so kot nalašč za počitek na sedežni garnituri ali pa kot dodatek v spalnici. Nad njimi so navdušeni tudi otroci, zato se odlično podajo tudi v otroško sobico.

»Posebnost naših blazin je tudi v tem, da je vsaka izdelana ročno, od začetka šivanja do končnega izdelka. Narejene so iz naravnega materiala, ki je zelo mehak in koži prijazen. To je tudi ena izmed najbolj pomembnih lastnosti, na katerih temelji naša znamka. Menim, da si naše stranke zaslužijo le najboljše in takšna tudi je naša ponudba,« pojasni ustvarjalka.

Blazine se odlično podajo k najrazličnejšim oblikovalskim slogom. V ponudbi so tri različne velikosti. Majhne blazine so kot nalašč za dekoracijo v otroških sobicah. Njihova prednost je v tem, da so odlične za razvoj otrokove motorike, saj so uporabne tudi kot otroška igrača.

»Skozi igro se otrok nauči, kako pravilno prijeti in vreči “žogo”, pri temu pa se ne more poškodovati. To je zelo pomembno, saj se strinjate!? Primer iz prve roke je naša punčka, ki jih naravnost obožuje. Po njej pa tudi naši izdelki nosijo skrajšano ime,« pojasni Nevena.

Poleg tega lahko izbirate še med blazinami srednje velikosti in tistimi največjimi. Oboje so primerne za najrazličnejše prostore v hiši, vse od spalnice do dnevne sobe.

Mlado podjetje je že ob začetku ustvarjanja naletelo na lepe odzive naročnikov. »Moram priznati, da me nič bolj ne razveseli, kot pozitiven odziv stranke. Hvaležna sem za tako lepe odzive. Naše stranke so zelo zadovoljne in nas tudi rade priporočajo naprej. Naj tako tudi ostane, trkam,« z nasmeškom pove Nevena in prizna, da je v načrtu tudi razširitev prodajnega nabora: »Ker smo še na začetku poslovne poti, se trudimo da bi utrdili prodajo izdelkov, ki so trenutno v ponudbi. Seveda pa imamo v bližnji prihodnosti v načrtu razširitev prodajnega asortimana. Idej je veliko in komaj čakamo, da jih realiziramo in z njimi dodamo piko na i v lepoti vašega doma.«