V gorski vasici San Maurizio, ki se nahaja na Južnem Tirolskem ter je obdana z neskončnimi vinogradi in številnimi gradovi, stoji dvostanovanjski objekt M2. Hiša je dokaz, kako se lahko moderna fasada odlično zlije z okolico tudi v alpskem svetu.

Zunanji ovoj hiše je običajno prva stvar, ki jo opazimo pri vsakem objektu. Beseda fasada izvira iz francoščine in pomeni sprednja stran oziroma obraz. Fasada je prvi vtis, ki ga objekt oddaja in zanj si želimo, da pripoveduje zgodbo o tem, kdo smo in kako živimo. Da bo ta vtis res dober, je pomembno, da pri izbiri zunanjega ovoja upoštevamo dejavnike, kot so slog, barve in materiali, ki predstavljajo sožitje objekta z okolico.

Fasadne plošče Carat Onyx 7090 poleg svojega modernega izgleda ponujajo objektu visoko energijsko varčnost.

Projektanti so za stanovanjsko hišo M2 predvideli fasado iz vlaknocementnih plošč, ki kljub svojemu modernemu videzu sovpadajo z alpsko okolico. Ker se hiša nahaja na območju, kjer se čez leto izmenjujejo visoke in nizke temperature, je izpostavljena različnim vremenskim razmeram, od snega, dežja pa do močnih vetrov, zato je še posebej pomembno, da je opremljena s fasado, ki jo bo varovala pred različnimi zunanjimi okoliščinami.

S fasadnimi ploščami Swisspearl je mogoče skoraj vse. Primerne so za oblaganje fasad, opažev, stopnišč ter drugih zunanjih in notranjih prostorov.

Vlaknocement je bila prava odločitev. Gre za naraven kompozitni material, zato vlaknocementne plošče ponujajo odlično izolacijo in prezračevanje, hkrati pa so tudi negorljive in izredno odporne. Dvostanovanjska hiša v Dolomitih je prejela tudi ugledno priznanje agencije ClimateHouse, ki certificira objekte glede na njihovo porabo energije. Njene ključne trajnostne značilnosti so ravno visoko izoliran fasadni in strešni ovoj, dobro izolirana tla ter trojna zasteklitev.

Fasadne plošče Swisspearl so trpežne, izjemno odporne in obstojne več desetletij.

Sicer pa je hiša zasnovana kot monoliten pravokotnik z dvema bivalnima deloma v pritličju in nadstropju, z dostopom do prostornih zunanjih površin ter s skupnim podzemnim parkiriščem. Obe stanovanji sta poleti zaščiteni pred močnim osončenjem s previsnimi strehami. Strop kleti služi zgornjemu nadstropju kot strešna terasa, na strehi zgornjega nadstropja pa je fotovoltaika. Stavbni ovoj s fasadnimi ploščami Swisspearl Carat in kombinacija s kontaktno fasado daje hiši videz brezčasne elegance. Fasadne plošče Carat so naravno sušene s prosojno, rahlo pigmentirano površino, ki ustvarja jasno izraznost. Barvna linija Carat obsega 24 odtenkov, od svetlih do temnih ter od hladnih do toplih, in tako ponuja izjemno raznolik barvni spekter. Na objektu so uporabljene bele fasadne plošče Onyx, ki se odlično vklapljajo v okolico alpskega sveta.

Arhitektura: Monovolume architecture + design

Plošče Swisspearl so trpežne in optimalno ščitijo fasadno konstrukcijo pred vsemi vremenskimi in zunanjimi vplivi ter tako zagotavljajo dolgotrajno in varno zunanjo oblogo stavbi, ki več desetletij ne potrebuje vzdrževanja.
Z vlaknocementnimi ploščami Swisspearl Largo lahko fasade dobijo vse, kar potrebujejo; individualnost, značaj, teksturo, barvo in zelo učinkovito zaščito.

Vsi strešni in fasadni vlaknocementni izdelki Swisspearl iz podjetja Swisspearl Slovenija so namenjeni oblaganju masivno in montažno zgrajenih novih stavb in prizidkov ter tudi objektov, ki potrebujejo prenovo strehe ali fasade. Plošče ne ustrezajo le sodobnim tehničnim, fizikalnim in gradbenim zahtevam, temveč zagotavljajo tudi kakovostno bivanje in sodoben dizajn. Ekološko neoporečni vlaknocementni izdelki (Valovitka®, ravna kritina, strešne plošče Structa, fasadne plošče ter izdelki za urejanje vrta in okolice) dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju ter k naravnemu in sodobnemu videzu stavb.

Fotografije: M&H Photostudio

Sponzorirana vsebina