Walk-in tuš z dolgo stekleno steno je odlična rešitev za veliko kopalnico: ustvari občutek prostornosti in elegance. V majhnih kopalnicah pa vedno povzroča težave, saj zahteva veliko površino, ob stekleno steno pa je zaradi skrbi o kondenzaciji, vlagi in varnosti tudi težje prisloniti večje kose pohištva (od omar do pralnega in sušilnega stroja), ki so v majhnem stanovanju nujno potrebni. Če vseeno želite walk-in tuš, bo najlepše in najbolj uporabno, če steklo nadomestite s tanko predelno steno.

Predelna stena bo lepo razmejila funkcije v majhnem prostoru, hkrati pa omogoča, da vanjo (ali obnjo) vgradimo shranjevalne površine, nanjo obesimo ogledala, dekorativne elemente ali držala za brisače. V kabini za prhanje pa boste ustvarili občutek intime, ki ga s stekleno steno preprosto ne morete doseči.

Da bo predelna stena res nekaj posebnega, jo oblecite v mikrocement v svetlih tonih; hkrati poskrbite tudi za zaobljene vogale, ki bodo v kopalnico vnesli mediteranski pridih. Kombinirajte s sodobnimi armaturami in sanitarno keramiko.

Po drugi strani pa lahko predelno steno uporabite tudi za zanimiv poudarek: oblecite jo v poseben kamen, drobne mozaične ploščice ali pa keramiko s posebnim vzorcem ali barvo. 

Vir: Original Style

V predelno steno nikar ne pozabite vključiti niše za odlaganje šamponov in kozmetike, na njeno zunanjo stran pa namestite nekaj obešal za brisače, ki bodo tako vedno pri roki. 

Na steno lahko z ene strani (brez skrbi o vlagi, kondenzu in čiščenju) prislonite preostale elemente kopalniške opreme. V večjih kopalnicah pa je predelna stena odlično ozadje za prostostoječo kad ali umivalnike in nekaj ogledal.