Tudi majhna kopalnica je lahko elegantna in funkcionalna  le teh treh pravil se moramo držati.

Izberimo največ dve barvi in dva materiala

Ko izbiramo ploščice, nas velikokrat premami, da bi kombinirali vzorce, barve in oblike. Čeprav je v velikih kopalnicah to zaželeno, pa se za majhne kopalnice priporoča izbira preproste barvne palete, ki optično poveča prostor. Izberite stenske in talne ploščice v enakem odtenku ter dodajte največ dva barvna ali materialna poudarka v drugem materialu ali barvi. Piko na i postavite s kopalniškimi armaturami v izbranem odtenku – v trendu so brušen nikelj, črna in topli medeninasti toni. 

Vir: Caffe Latte

Lebdeče in vgradno

Izberite obešene kopalniške omarice in lebdeče školjke. Če je le možno, namesto kadi izberite tuš, ki naj bo bodisi walk-in bodisi s kadjo v nivoju tal. Vizualno enotnost boste dosegli s stekleno tuš steno, ki pa naj ima kar najmanj okovja – najbolje, da je fiksna in da sega vse do stropa. Namesto poličk za šampone se odločite za nišo v steni, odlagalne površine za kozmetiko pa raje skrijte v kopalniško pohištvo.

Foto: Unsplash

Ogledalo od roba do roba

Če prostor to dopušča, na eno od sten namestimo ogledalo od roba do roba. Tako boste optično prostor poglobili in ga dodatno osvetliti – sploh, če je kopalnica naravno osvetljena. Če vam tlorisna dispozicija ne dopušča ogledala od roba do roba, ga namestite vsaj vse do stropa.

Foto: Pixabay

Seveda pa spodbujamo tudi to, da katero od pravil prekršite oziroma jo prilagodite svojim željam in slogu: izberete lahko drzen vzorec na keramiki ali pa pult iz recikliranega ali masivnega lesa, ki bo vaši kopalnici dal značaj. Ogledalo lahko namestite tudi na vrata ali pa se odločite za tuš steno v industrijskem slogu z drznimi črnimi okvirji. Pazite le, da ne prekršite preveč pravil naenkrat!