Tuš kabinam pogosto manjka prostora za shranjevanje. Tako stekleničke z geli in šamponi končajo na tleh, kjer so samo v napoto. Niše so imenitna rešitev. So veliko bolj estetske od žičnatih košaric, hkrati pa ne odžirajo prostora.

Če želite, da bi bila vaša kopalnica bolj podobna spa centru, jo obogatite z nišami oziroma v steno vtopljenimi poličkami, kamor boste lahko pospravljali brisače, toaletne pripomočke, straniščni papir in še druge kopalniške potrebščine. Niša se lahko popolnoma zlije s steno, da je sploh ne opazite (kadar je oblečena v enake ploščice), ali pa je izstopajoča, če jo opremite z led razsvetljavo ali odenete v intenzivne barve.

Horizontalna

Vodoravna niša je idealna z v večje kabine za prhanje, saj v njih res lahko izkoristite prednost večje stene.

Vertikalna

Zanjo je značilno, da več meri v višino kot v širino. Primerna je za majhne tuš kabine, še dodatno pa jo lahko oplemenitite z vgradnjo polic, ki povečajo shranjevalni prostor.

Skoraj nevidna

Kadar želite diskretno nišo, je najbolje, da jo oblečete v točno takšne ploščice, kot so na stenah. Tako se bo zlila z njimi, center kopalnice pa boste lahko preusmerili drugam. Za modernejši videz kopalnice priporočamo sivo keramiko, kamnito stensko oblogo ali zaključek iz betonskega sloja.

Kontrastna

Ena najboljših stvari pri kopalniških nišah je to, da se lahko poigravate z različnimi barvami in teksturami. Niša iz drugačnega materiala ali barve pritegne pozornost. Če imate po stenah kopalnice svetlejšo keramiko, izberite za nišo temnejšo, intenzivnejšo barvo. In obratno – pri temnejših ploščicah naj bo niša svetlejša.

S skrito svetlobo

V prostor za prhanje je zelo moderno integrirati svetlobo, najbolje ambientalno, ki ustvarja pomirjujoč in intimnejši učinek z dekorativno vlogo. V nišo skrijte vodoodporne led trakove in jo tako obsijte s toplo svetlobo, ki vas bo spominjala na spa izkušnjo.

V okvirju

Niša bo bolj izstopajoča, če jo boste uokvirili. Na sliki spodaj so nišo obdali s črnim robom, ki se ujema z drugimi črnimi dodatki v kopalnici (armaturo za prhanje in okvirjem vrat.  

Več niš

Zakaj bi imeli samo eno nišo, če imate lahko dve ali celo tri. Tako boste dobili več površin za odlaganje negovalnih izdelkov in poskrbeli za večjo dinamiko v prostoru. Pa še vsakemu družinskemu članu lahko prilagodite postavitev niš. Nižje umeščena naj bo za otroke, višje pa za odrasle.

Nasvet: Če nišo umestite na obe steni v tuš kabini, boste ustvarili občutek harmonije in uravnoteženosti v prostoru.  

L oblike

Se ne morete odločiti, ali bi imeli vertikalno ali horizontalno nišo? Imejte kar 2 v 1 oziroma nišo v L. Tako boste lahko višje stekleničke postavili v navpično nišo, majhne stekleničke in mila pa na vodoravno.

Foto: Pinterest