Bele kuhinje so brezčasne in nikoli ne gredo iz mode. A popolnoma bela, minimalistična kuhinja deluje dolgočasno, brez značaja. Zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako popestriti belino, da bo vaša kuhinja resnično živahno srce doma, v kateri se boste radi zadrževali.

Zanimiva keramika: naj bo na tleh ali na steni, belo kuhinjo lahko razgibate s keramiko z zanimivo teksturo, vzorcem ali načinom zlaganja. Izberete lahko lepe enkavstične ali maroške ploščice ali pa keramiko v imitaciji kamna.

Foto: Pexels

Les: bela in les sta ena najlepših parov za opremo doma. Kombinirajte bele ličnice z lesenimi, v lesu je lahko pult, v kuhinjo pa – ob pravilnem vzdrževanju – spada tudi parket.

Foto: Pexels

3D ličnice: v trendu so tudi ličnice z različnimi 3D obdelavami – od rezkanih in valovitih do tistih z okrasnimi letvicami v podeželskem slogu. Tekstura, ki je sicer nekoliko bolj zahtevna za čiščenje, bo v belo kuhinjo vnesla prijetno dinamiko po eni in domačnost po drugi strani.

Foto: Pixabay

Skoraj bela: namesto snežno bele lahko izberete tudi katero od njenih sester – barvo jajčne lupine, smetane, laneno belo ali podobno -, ki so nekoliko mehkejše in prijetnejše za oko. 

Kamen: kamen – najsibo naravni ali tehnični -, ostaja med bolj priljubljenimi materiali za kuhinjski pult, saj njegova večna tekstura presega trende. Letos so v trendu kamni bež in sivih odtenkov. Vanj oblecite delovno površino ali celotno steno in si ustvarite prijetno, naravno kuhinjo.

Prilagodite svojemu slogu: bela se lepo kombinira tudi z mikrocementom (za minimalističen izgled), bogato tapeto (za maksimalističnega), z rustikalnimi elementi (neobdelanim lesom, ročnimi izdelki) ali super modernimi površinami iz nerjavnega jekla. Tudi pri izbiri armatur in ročajev ne boste imeli težav, saj se bela lepo ujame z vsemi barvami kovine – od karakternih črnih do romantičnih bronastih. Tako da: izberite barve in vzorce, ki so vam najbolj pisani na kožo in v preprosto, nevtralno belo kuhinjo vnesite svoj edinstven dotik.