Bela barva je nevtralna, čista, pomirja in nudi neskončne možnosti kombiniranja. V poletnih mesecih pa deluje tudi bolj osvežilno od ostalih barv in predvsem v prostor prinaša svetlobo. Kup razlogov torej, da svoje notranje stene odenete v izrazito belino.

Bela je kot nepopisan list, na katerega lahko izlijete vso svojo kreativnost. Bele stene so najboljše ozadje in podlaga, kadar v prostoru želite poudariti umetniško delo ali izpostaviti določen kos pohištva ali pa če sobo želite vizualno povečati. Nevsiljivi beli opleski so enostavno vedno »in«.

Takole ustvarite najlepše bele stene

Najprej potrebujete kakovostno notranjo visoko pokrivno zidno barvo. Priporočamo SPEKTRA Perfect White, ki je primerna tako za nove stenske in stropne površine kot tudi za obnavljanje starih premazov. Nanašate jo lahko na vse vrste mineralnih ometov, na mavčno-kartonske plošče, tapete iz steklenih vlaken, papirnate reliefne tapete … Zaradi svoje visoke paro prepustnosti je še posebej primerna za uporabo v spalnicah, a tudi vseh ostalih prostorih, kjer se priporoča dobra izmenjava vodne pare.

Enostavna uporaba

S podlage najprej odstranite prah, slabo vezane delce, maščobe in druge nečistoče. Stare, odpadajoče opleske prav tako odstranite, večje razpoke in poškodovane dele podlage pa zapolnite in zgladite z ustreznimi materiali na mineralni osnovi (notranjim kitom). Steno impregnirajte s SPEKTRA akrilno impregnacijo. Podlaga mora biti pred barvanjem suha in utrjena.

Nato sledi nanos barve SPEKTRA Perfect White, ki jo pred uporabo dobro premešajte in po potrebi razredčite z vodo do največ 10 odstotkov. Barvo lahko nanašate z valjčkom, čopičem ali brizganjem, za dosego najboljšega rezultata se priporoča nanos dveh slojev, med katerima naj bo 4 do 6 ur razmika.

Le nekaj ur vas torej loči, da bo vaš ambient zasijal v najlepši belini, ki bo delovala sveže, čisto ter prostore oblila s prepotrebno svetlobo.  Za navdih in dodatne nasvete pa si poglejte še, kako so se v belino odeli v enem od domov v Medvodah:

Glavne lastnosti SPEKTRA Perfect White

  • premaz izrazito bele barve
  • visoka pokrivnost
  • enostaven nanos
  • visoka paroprepustnost
  • odpornost na suho brisanje – pralnost razred 5 (EN 13 300)
  • zdravju in okolju prijazna barva 
  • primerna za pogosto obnavljanje zidnih površin

Modri nasveti

  • Upoštevajte priporočeno redčenje zidne barve, saj preveč razredčena barva poslabša pokrivnost premaza.
  • Čas sušenja premaza je odvisen od temperature in vlage v prostoru. Pri nižjih temperaturah ali visoki vlagi se le-ta bistveno podaljša, pri visokih temperaturah pa skrajša, kar posledično lahko vpliva na neenakomeren izgled suhega premaza. Priporoča se barvanje pri normalnih zračnih pogojih.
  • Po nanosu prvega sloja barve valjček tesno zavijte v gospodinjsko folijo, da se barva na valjčku ne zasuši. Ko končate z barvanjem, orodje takoj operite pod hladno vodo z dodatkom nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode. Nato valjček temeljito sperite pod čisto vodo. Odvečno vodo najlažje odstranite z intenzivnim vrtenjem ročaja valjčka.

Dodatne informacije: HELIOS GROUP