Bela barva je postala sestavni del kopalnice. Čeprav je danes na voljo široka ponudba barvnega kopalniškega pohištva in kopalniške keramike, je še vedno veliko prostora za klasičen videz.

Obstaja veliko dobrih razlogov za kopalnico v beli barvi

  • Je brezčasna: če za svojo kopalnico izberete brezčasen dizajn in opremo, boste v njej uživali še dolgo. Nevtralne barvne sheme se ne boste nikoli naveličali, saj minimalizem in skandinavski slog beli vedno dajeta nov zagon.
  • Preprosta za kombiniranje: bela in črna sta akromatični barvi in sta v močnem kontrastu s svetlimi barvami. Vse barve in odtenke lahko preprosto kombinirate z belo ali črno.
  • Preprosta zamenjava: vsak proizvajalec ima v svoji ponudbi belo kopalniško pohištvo in kopalniško keramiko. Če se kaj pokvari, je lažje najti zamenjavo za izdelek v beli barvi kot v modnih barvah.
  • Bela ima veliko odtenkov: nemški inštitut RAL (Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V.) definira več kot 80 različnih odtenkov bele. Izbira sega od vintage bele, prek zimske bele do signalno bele. Na splošno za vse odtenke bele velja naslednje: kanček rumene vnese v prostor toplino in udobje. Modre in zelene različice pa ustvarijo preprost, hladnejši videz.
  • Alpsko bela, znana tudi kot sanitarna bela: alpsko bela je nekoliko toplejši odtenek bele, ustvarjen posebej za kopalnice. Leta 1987 ga je opredelilo Evropsko trgovsko združenje za industrijo sanitarne keramike. Ustreza priljubljeni signalni beli barvi RAL in velja za zelo nevtralno. V kopalnici barva izžareva svežino, daje občutek prostornosti in lahkotnosti. Poleg tega uteleša higieno in čistočo.
  • Stalnica v ponudbi: mat beli izdelki za kopalnico so stalnica v ponudbi proizvajalcev. Videti so moderno in diskretno ter so prav tako preprosti za čiščenje in odporni proti praskam kot sijajne različice.
    Naš nasvet: primerjajte razpoložljive mat različice in izberite izdelke istega proizvajalca, saj se mat toni med seboj precej razlikujejo.
  • Bela odbija dnevno svetlobo: svetle barve, še posebej odtenki bele, odbijajo dnevno svetlobo in tako so tudi majhne kopalnice videti večje. Mimogrede, enak učinek lahko dosežete z velikim ogledalom nad umivalnikom, ki odbija še tako redko razpoložljivo svetlobo in s tem ustvarja dodatno svetlost.
  • Naravno in preprosto: bela barva in leseni elementi so bistvene značilnosti skandinavskega interierja. Medtem ko beli elementi izžarevajo preprostost in eleganco, les v prostor vnese toplino. Omarica za umivalnik iz masivnega lesa ali podobna lesu je harmonična dopolnitev kopalnice z belimi ploščicami in kopalniško keramiko.

»Načrtovanje kopalnice v tonu, v katerem so vsi predmeti enako beli, je težko,« pravi strokovnjak za barve in materiale Martin Rohrer iz Geberita in priporoča: »Najboljša izbira je, da keramiko kupujete pri enem proizvajalcu ali iz iste kopalniške serije – tako se lahko izognete, da sta na primer umivalnik in WC školjka različnih barv – in se igrate s kontrasti. Kombinirajte leseno pohištvo ali pohištvo različnih barv z belo keramično opremo. Če pa želite čim več oblikovati v klasični beli barvi, lahko uporabite barvite dodatke, kot je kopalniški tekstil, da kopalnici dodate več barve.« To pomeni, da ostanete prilagodljivi, ko se soočite z novimi trendi ali spremembami sloga.

Več: www.geberit.si

Bela v kombinaciji z lesom daje prostoru za umivanje značilen skandinavski videz. Je pa tudi natančno določen odtenek bele lahko drugačen na različnih materialih, kot so plastika, steklo ali keramika.

Sponzorirana vsebina