Listate revije, prebirate kataloge in občudujete kopalnice, ki se vam zdijo nedosegljive. A v resnici si tudi doma lahko privoščite kopalniško oazo, le pravo strategijo morate ubrati.

Najprej potrebujete dober načrt in razmislek o tem, kako se boste lotili prenove in kakšnih sprememb si sploh želite. Morda namesto kadi hrepenite po tušu? Bi zaradi jutranje gneče v kopalnici namesto enega umivalnika prišla v poštev dva? Je že čas, da dodate prostoru tudi bide? Ali vsaj kakšen priročni sedež?

Postavitev in izbor kopalniške opreme sta zagotovo pomembna dejavnika prenove, še nekoliko bolj pa tudi sami uporabljeni materiali. Seveda pričakujete, da bo postopek prenove čim bolj enostaven, hiter, po možnosti tudi cenovno ugoden, končni rezultat pa ne samo lep, ampak tudi trajen. V tem primeru strokovnjaki svetujejo uporabo Wedi plošč, ki so se pri obnovah kopalnic izkazale za prvovrstni material.

Wedi plošče so lahke, obenem pa trdne in zelo enostavne za uporabo. Lahko jih zgladite z izravnalno maso in pobarvate ali pa nanje polagate keramiko in druge obloge. Ker površina plošč zaradi cementne prevleke deluje bazično, zavira razvoj plesni. Ta lastnost pa je dobrodošla ravno v kopalnicah, kjer vemo, da je vlage veliko in nevarnosti za pojav neželenih madežev na steni ravno tako.  

Poglejmo nekaj primerov, kaj vse je mogoče postoriti v kopalnici s pomočjo Wedi plošč:

UDOBJE PRHANJA

Navadne tuš kabine s plastično kadičko in plastičnimi stenami, pri katerih se po vseh vogalih nabira plesen, so preteklost. Veliko boljša rešitev je prha v nivoju tal, ki omogoča res udobno prhanje, je primerna tudi za osebe na invalidskem vozičku in močno poenostavi čiščenje. Na tla kopalnice vgradite naklonske plošče Wedi fundo, da bo voda odtekala, prostor za tuš pa ogradite s prozorno stekleno ali akrilno steno.

HITRO POSTAVLJENA PREGRADNA STENA

Če želite več intimnosti za WC, bide ali tuš, iz Wedi plošč preprosto postavite ločilno steno. Ploščo odžagate na pravo mero ter prilepite na tla, stransko steno in strop. Obložite jo le še s keramiko ali zgladite in prebarvate.  

VODOODPORNI PULTI, OMARE IN SEDEŽI

Iz Wedi plošč lahko izdelate vodoodporne kopalniške pulte, sedež v tuš kabini in celo omare. Delo je enostavno in hitro, rezultat pa unikatna in po meri narejena oprema. Pulte za umivalnike, omare in klopi lahko obložite s keramiko ali premažete z zelo popularnimi in modernimi dekorativnimi cementnimi premazi.

TUDI NA LESENI PODLAGI

Sicer pa lahko Wedi plošče uporabljate tudi na leseni podlagi, kot je dostikrat primer pri stanovanjih v mansardah ali starejših hišah, kjer so medetažne konstrukcije lesene. Če je kopalnica v mansardi, je treba pravilno vgraditi parno oviro in pazljivo zatesniti vse preboje, da se vlaga ne nabira v ostrešju, medtem ko pri polaganju Wedi plošč na lesena tla stike med stenami in tlemi dobro zatesnite s tesnilnimi trakovi. Na Wedi plošče lahko položite tudi električno talno gretje.

Nasvete in informacije o Wedi ploščah ter pravilnem delu z njimi lahko poiščete na spletni strani Kopalnica Wedi (trgovina-kalcer.si) ali pa pokličite na eno od telefonskih številk tukaj.

Pot do nove, imenitne kopalnice je veliko lažja in hitrejša, kot se zdi na prvi pogled!

Sponzorirana vsebina