V trend se vračajo barve, vzorci in njihove malo verjetne kompozicije. Poslavljajo se subtilni potiski (npr. imitacije marmorja in nežnih akvarelov), nadomešča pa jih barvita in drzna reinterpretacija klasičnih vzorcev. Poglejmo, kateri trije bodo v prihodnjih letih prevladovali.

Barvita šahovnica: od ploščic pa do tkanin in pohištva: vzorec šahovnice (tokrat reinterpretiran v najbolj nepričakovanih barvnih odtenkih) se po desetletjih na stranskem tiru spet preriva v ospredje. Zakaj ga ne bi preizkusili na kavču ali prtu? Ali pa celo v vzorcu polaganja keramike? V vsakem primeru bo v prostor vnesel pridih klasične elegance.

Rože: floralni vzorci se vseskozi prilagajajo globalnim trendom. Letos bo priljubljen droben, romantičen cvetlični vzorec, reinterpretiran v živahnih barvah. Lepo se bo podal na hišni tekstil (blazine, posteljnino, celo zavese), medtem ko bodo tapete s tem vzorcem lepo popestrile katerega od vaših manjših prostorov ‒ od vhodne veže do sanitarij.

Črtast vzorec: ta klasičen vzorec vseh velikosti in barv je bolj moden kot kdajkoli prej. Vertikalni vzorec, ki smo ga v obliki dekorativnih lesenih oblog že pred leti začeli vnašati v naše domove, se bo preselil tudi na tekstil in keramiko ter prostor obogatil z dinamiko in globino. Črte se bodo najlepše podale na večje kose dekoracije (npr. oblazinjeno posteljno vzglavje ali preprogo), pa tudi na manjši hišni tekstil: od brisač do serviet.

Naslovna fotografija: Pixabay