Črte prinašajo v prostor red in strukturo ter imajo sposobnost, da nase priklenejo pogled. Kadar jih vključite v notranje oblikovanje, lahko računate na eleganten in sofisticiran učinek, ki je brezčasen. Črte so hkrati lahko klasične in razigrane, in sicer ne glede na to, kje se pojavijo: na stenah, tkaninah ali pohištvu. Čas je, da jih tudi vi vključite v svoj dom.

Uporabite ozke črte, da bo soba videti večja

Tapete z ozkimi črtami ustvarijo idealne pogoje za monokromatsko spalnico. Ozke črte usmerijo pogled navzgor, zato je soba videti višja, kar ustvarja lahkotnejši in zračnejši občutek.

Vir: Abigail Edwards

Kombinirajte črte s cvetličnim in grafičnim vzorcem

Mešanje različnih vzorcev ni prepovedano, prav nasprotno, prostoru vdahne poseben čar in dinamičnost. Paziti velja le na to, da enemu od vzorcev (v našem primeru črtam) date prednost, ostali pa naj bodo bolj subtilno v ozadju in naj ne izstopajo. In kateri se poleg cvetličnega še podajo k črtam? Pike in karo zagotovo!

Vir: The French Bedroom Co

Čilim črte dajo postelji karakter

Pomislite na tradicionalne bosanske preproge, čilime, za katere so značilne črte in grafični vzorci skupaj s prevladujočo rdečo barvo. Zdaj jih preslikajte na posteljo in dobili boste imeniten črtasti element, poln karakterja.

Vir: The Fine Cotton Company

Črte z obratom

Vzorec je lahko na daleč videti črtast, a ko se približate, spoznate, da pravzaprav sploh ne gre za črte. Na ta način prostor deluje bogatejši, bolj poseben in luksuzen. Minimalizem je odpihnjen stran.

Črte na črte

Črt ni nikoli preveč. To dokazuje ambient, v katerem se črtasti vzorci različnih dolžin nalagajo eden na drugega in se s tem prav lepo dopolnjujejo.

Vir: MissoniHome

Črtasta preproga

Črtaste preproge so preprost in učinkovit način, da v dolgočasen prostor vnesete barvo in osebnost, ki nikoli ne gre iz mode. Poleg tega črte na tleh prostor vizualno razširijo.

Vir: Traumteppich.com

Črte v kopalnici

Črte ustvarijo iluzijo prostornosti, zato so idealne v manjših prostorih, kot je kopalnica. Vertikalne bodo povišale strop, horizontalne razširile stene, če vam nič od tega ne diši, pa si omislite vsaj črte na brisačah.

Vir: Handtuch-Welt.de

Izberite prave barve

Črte na stenah in tekstilu najbolje funkcionirajo v mehkih, neagresivnih barvah, kot so pastelno zelene ali rožnate. Takšne veljajo za enega najbolj nevtralnih vzorcev, kar pomeni, da jih je mogoče uporabiti praktično kjer koli, pri katerem koli slogu opremljanja, v manjšem ali večjem obsegu.

Vir: Evie and Skye

Na oblazinjenem pohištvu

Dotik visoke mode lahko dosežete s črtastim kosom pohištva v prostoru. Črtaste sedežne garniture, naslanjače ali oblazinjene stole najdete v vsaki trgovini za dom.