Pri energijsko učinkoviti gradnji ali prenovi hiše niso pomembni samo dobro izolirane stene in streha ter dobro tesneča okna, tudi vhodna in garažna vrata morajo dom varovati pred mrazom, prepihom in vročino. Morda na izolacijo garažnih vrat res ni treba toliko paziti, kadar imate garažo ločeno od hiše, vendar če je garaža s hišo neposredno povezana ali če jo uporabljate kot delovni prostor oziroma prostor za hobije, pa naj imajo tudi garažna vrata čim boljše termoizolacijske lastnosti.

Prihranijo energijo in denar

Dele hiše, kjer topel zrak posebej rad uhaja iz notranjosti navzven, imenujemo toplotni mostovi. To se najpogosteje dogaja okoli oken, vhodnih in garažnih vrat, zato je pri nakupu stavbnega pohištva še posebej treba paziti na njihove termoizolacijske lastnosti. Zlasti problematična so slabo izolirana garažna vrata, ki so neposredno povezana s hišo, saj to pomeni, da lahko topel zrak iz hiše lažje uhaja ven, kar vodi v naraščajoče stroške ogrevanja.

Da bi se temu izognili, priporočamo vgradnjo kakovostnih garažnih vrat, kot so sekcijska garažna vrata proizvajalca Hörmann. Njihova garažna vrata LPU 42 na primer ponujajo zelo dobro izolacijo z lamelami debeline 42 mm, medtem ko so vrata LPU 67 Thermo s 67 mm debelimi lamelami in U-vrednostjo 0,31 W/( m² K) še posebej primerna za pasivno gradnjo in obnove.

Če garaža ni namenjena samo parkiranju avtomobila, ampak jo uporabljate tudi kot delavnico, je priporočljivo vgraditi kakovostna garažna vrata z dobrimi termoizolacijskimi lastnostmi.

Tako preprosto je izboljšati toplotno izolacijo

Dodatno pa lahko toplotno izolativnost vaših garažnih vrat izboljšate z zaključkom podboja ThermoFrame. Gre za plastični profil, ki »se montira skupaj s podbojem vrat, kar omogoča efektivno toplotno ločitev podboja in zidu. Posledično je toplotna izolacija izboljšana do 15%. Poleg tega dodatni utori tesnil na obeh straneh in v zgornjem delu vrat zmanjšujejo izgubo energije iz notranjosti garaže,« pravijo pri podjetju Hörmann.

Plastični profil ThermoFrame loči podboj garažnih vrat od zidu in prekine toplotni most, ki na tem mestu nastane. Tako pomaga prihraniti pri stroških energije in ogrevanja.

Dodajajo, da k zmanjšanju toplotnih izgub prispevajo tudi pogoni vrat, ki omogočajo, da se vrata hitro odpirajo in zapirajo, še nadalje pa lahko toplotne izgube zmanjšate z vgradnjo stranskih sekcijskih vrat ali vrat za osebni prehod, ki so vgrajena v garažna vrata. Tako vam ne bo treba odpreti celih garažnih vrat, ko boste na primer iz garaže želeli odpeljati samo kolo ali motor.

Podjetje Hörmann namenja veliko pozornosti energijsko učinkovitim rešitvam. S pomočjo njihovih garažnih vrat je mogoče zmanjšati izgube energije in znižati obratovalne stroške objekta.
Garažna vrata Hörmann so izdelana iz kakovostnega aluminija ali jekla, lamele so polnjene s PU peno in ponujajo do 49 % boljšo toplotno izolativnost v primerjavi z vrati iz drugih materialov.

Če želite o toplotno izolativnih lastnostih garažnih vrat Hörmann izvedeti več ali se naročiti na individualno svetovanje, obiščite njihovo spletno stran ali enega od salonov v Ljubljani, Mariboru in Petrovčah.

Sponzorirana vsebina