Med različnimi vrstami garažnih vrat, ki so na voljo na trgu, so številka ena po priljubljenosti gotovo sekcijska garažna vrata. Razlogi so njihova edinstvena oblika, zaradi katere v garaži zavzamejo malo prostora, izpolnjujejo visoke varnostne standarde, so oblikovno privlačna in energetsko učinkovita. Preverite, zakaj so najboljša izbira tudi za vas.

»Elegantna avtomatska sekcijska garažna vrata Hörmann se odpirajo navpično in ker so pomaknjena pod strop, ne potrebujejo veliko prostora. Ta konstrukcijski princip omogoča kar največ prostora tako v garaži kot pred njo ter ponuja do 14 cm večjo širino prehoda kot dvižna garažna vrata,« opisujejo glavne lastnosti sekcijskih garažnih vrat pri podjetju Hörmann Slovenija.

Oblika garažne odprtine ne igra vloge za vgradnjo sekcijskih garažnih vrat. Primerna so tako za pravokotno in poševno odprtino ter odprtino s segmentnim ali polkrožnim lokom, njihovi nadaljnji prednosti pa sta tudi dobra zaščita pred vlomi in kakovostno tesnjenje.

»Pri sekcijskih garažnih vratih se varovalo pred dvigovanjem avtomatsko zaskoči v omejevalnik tekalnega vodila in zaščiti vrata pred zunanjim dvigovanjem. Ta zapahnitev deluje izključno mehansko in je učinkovita tudi v primeru prekinitve električne napetosti,« povedo pri Hörmannu in dodajajo, da vrata zaradi elastičnih in vremensko odpornih tesnil brez težav zadržujejo tudi veter in dež. »Dvostenska sekcijska garažna vrata Hörmann so med posameznimi elementi vrat dodatno opremljena s kakovostnimi sredinskimi tesnili. Talno tesnilo pa lahko zaradi večje površine profilne cevi izenači manjše neravne površine tal.

Trije modeli

Sekcijska garažna vrata Hörmann so na voljo v treh modelih s številnimi motivi, ki jih lahko oblikujete popolnoma individualno, po lastnih željah.  

  • LPU 67 Thermo so energijsko varčna garažna vrata, prepričljiva zaradi toplotno ločenih lamel, debeline 67 mm, z odlično toplotno izolacijo.
  • LPU 42 so dvostenska garažna vrata z 42 mm debelimi lamelami, ki zagotavljajo zelo dobro izolacijo.
  • LTE 42 so enostenska garažna vrata. Najbolj primerna so za montažne garaže, ki ne potrebujejo dodatne toplotne izolacije.

Jeklena sekcijska garažna vrata so na voljo v štirih različnih površinah (Woodgrain, Sandgrain, Silkgrain in Micrograin) oziroma se odločite za imitacijo z elegantnim kovinskim učinkom ali naravnim videzom lesa. Če ste ljubitelji barv, lahko izbirate med 15 prednostnimi barvami in okoli 200 drugimi barvami lestvice RAL.

Sploh vrata z naravnim videzom lesa je imenitno kombinirati k leseni hiši ali objektu s številnimi lesenimi elementi. »Sekcijska garažna vrata iz masivnega lesa so že tovarniško impregnirana in s tem zaščitena pred lesnimi škodljivci in modro plesnijo. Za zaščito pred vremenskimi vplivi je površino priporočljivo še dodatno premazati z zaščitnim premazom za les. Tako boste podaljšali življenjsko dobo lesa in ohranili lep videz vrat,« še svetujejo pri podjetju Hörmann Slovenija. 

Garažna vrata Hörmann lahko dopolnite z vhodnimi vrati ujemajočega se videza.

Dodatne prednosti

  1. Prostorska učinkovitost: Ena od glavnih prednosti sekcijskih garažnih vrat je njihova zasnova, ki prihrani prostor. V nasprotju s tradicionalnimi dvižnimi vrati se sekcijska vrata odpirajo navpično in nato premikajo vodoravno vzdolž stropa ter učinkovito izkoriščajo razpoložljivi prostor. Zato so sekcijska vrata idealna za domove z omejenim prostorom na dovozu ali za tiste, ki želijo povečati notranji prostor garaže.
  2. Energijska učinkovitost: Sekcijska garažna vrata ponujajo odlično izolacijo in pomagajo uravnavati temperaturo v garaži. To je še posebej koristno za lastnike, ki svojo garažo uporabljajo kot delovni prostor, telovadnico ali skladišče. Izolacija ne zagotavlja le udobja v notranjosti, temveč tudi prispeva k varčevanju z energijo z zmanjšanjem potrebe po ogrevanju ali hlajenju.
  3. Gladko in tiho delovanje: Sekcijska garažna vrata zaradi naprednega mehanizma odpiranja delujejo gladko in tiho. Visokokakovostni tečaji omogočajo nemoteno premikanje vratnih plošč po tirnicah. Tiho delovanje ni le priročno za lastnike, ampak tudi prijazno do sosedov.
  4. Preprosto vzdrževanje: Sekcijska garažna vrata so relativno preprosta za vzdrževanje v primerjavi z nekaterimi drugimi vrstami garažnih vrat. Posamezne plošče je mogoče zamenjati, če so poškodovane, rutinsko vzdrževanje pa običajno vključuje le mazanje gibljivih delov in preverjanje tesnil. To preprosto vzdrževanje prispeva k dolgi življenjski dobi vrat in zagotavlja njihovo optimalno delovanje.
  5. Vrata, ki ustrezajo vašemu domu: Ne glede na gradbeni slog vaše nepremičnine, boste med sekcijskimi garažnimi vrati Hörmann zagotovo našli motiv, površino in barvo, ki bo ustrezala vašim željam. S površino Duragrain pa si lahko vrata oblikujete tudi sami.

Vse dodatne informacije o sekcijskih garažnih vratih dobite na www.hormann.si ali pa rezervirajte termin za obisk enega od njihovih razstavnih prostorov v Petrovčah, Ljubljani ali Mariboru.

Sponzorirana vsebina