Le kdo rad pri slabem vremenu ali sredi noči izstopa iz avta samo zato, da bi odprl garažna vrata? Nihče. In tudi ni potrebe, kajti pri motoriziranem pogonu vrat se ta samodejno odprejo (ob pritisku na daljinski upravljalnik ali pametni telefon) in vi lahko samo varno zapeljete naprej. Niso pa z motornim pogonom opremljena samo garažna vrata. Pri podjetju Hörmann so za ta udobni dodatek poskrbeli še pri krilnih in drsnih dvoriščnih vratih.

Pogoni garažnih vrat

Nova generacija pogonov garažnih vrat prepriča s še hitrejšim odpiranjem vrat in s pametnimi funkcijami. LED-osvetlitev osvetli vašo garažo enakomerno ter olajša vstopanje in izstopanje iz avtomobila. Akumulatorski pogon ProMatic akku pa omogoča, da lahko v prednostih avtomatskega pogana uživate tudi pri garažah brez električnega priključka.

Za garažna vrata sta na voljo dva različna pogona:

  • Pogon SupraMatic 4 omogoča super hitro odpiranje (do 25 cm/s), zaradi česar lahko še hitreje zapeljete s ceste v svojo garažo. Pogon upravljate z ročnim oddajnikom, aplikacijo Hörmann BlueSecur App na pametnem telefonu, z notranjim tipkalom pa lahko vedno preverite, ali so vaša garažna vrata zaprta. Pogon omogoča tudi nastavitev položaja vrat za prezračevanje garaže, preklopna LED-osvetlitev z 20 do 30 sijalkami pa zelo dobro osvetli prostor. V stanju pripravljenosti porabi pogon manj kot 1 W električne energije, kar je dobro za okolje in vašo denarnico.
  • Pogon ProMatic 4 omogoča odpiranje vrat do 20 cm/s, upravljate pa ga z ročnim oddajnikom in notranjim tipkalom. Prav tako omogoča nastavitev vrat za prezračevanje in je opremljen z 10 LED sijalkami. Pogon ProMatic 4 je na voljo tudi v akumulatorski izvedbi in je primeren za garaže brez električnega priključka. Akumulator zdrži kar nekaj tednov (odvisno od pogostosti odpiranja), potem ga napolnite prek običajne omrežne vtičnice ali solarnega modula.  
Hörmannova avtomatska garažna vrata so varna tudi pred vlomilci. Ko so zaprta, se varovalo samodejno zaskoči v vodilo, kar pomeni, da so vrata stabilno zapahnjena in zaščitena pred dvigovanjem.

Pogoni dvoriščnih vrat

Da boste lahko uživali maksimalno udobje že pri dovozu na svoje dvorišče, s pogonom z daljinskim upravljanjem opremite tudi dvoriščna vrata. Dodatne funkcije takšnih pogonov vam ponujajo še več udobja: če želite, se vaša vrata zapirajo samodejno ali pa se odprejo samo delno za praktičen prehod oseb. Prav tako vam ni več treba v slabem vremenu hoditi ven in preverjati, ali so vrata zaprta – vse to preverite kar na ročnem oddajniku.  

  • Hörmannov pogon krilnih dvoriščnih vrat RotaMatic je s svojo ozko obliko usklajen z videzom vaših krilnih vrat. Zgledna sta tudi njegovo delovanje in varnost. Če nimate povezave z električnim omrežjem, vam udobje zagotavlja pogon Rotamatic Akku-Solar. Njegov močan akumulator (za približno 30 dni uporabe) je nameščen v ločenem ohišju, medtem ko polnjenje poteka prek serijskega solarnega modula.
  • Pogon krilnih dvoriščnih vrat VersaMatic je po drugi strani idealna rešitev zlasti za neobičajne vgradne situacije. Primeren je na primer za vgradnjo na zelo nizke nosilne stebre vrat; prav tako je mogoče pozicijo montaže poljubno izbrati in jo optimalno prilagoditi vsaki situaciji. Poleg tega pa ni treba montirati ločenega krmiljenja – to prihrani prostor in čas.
  • Pogon za dvoriščna vrata LineaMatic je posebej kompakten. Njegovi prednosti sta višinsko nastavljivo ohišje iz cinkove tlačne litine in iz s steklenimi vlakni ojačane umetne mase ter zanesljiva pogonska elektronika. Za dovoze brez električnega priključka je na voljo v akumulatorski izvedbi kot LineaMatic Akku-Solar.
  • Za velika dvoriščna vrata pa bo najboljši pogon STA 400. Je robusten, kljub temu pa zagotavlja zelo natančen zagon vrat in mehko ustavitev.
Od dodatne opreme pri pogonih dvoriščnih vrat je priporočljivo izbrati blažilni profil, ki zmanjša sile, ki bi nastale ob morebitnem trčenju z vozili ali osebami, ter materialno škodo ali telesne poškodbe. Električna ključavnica ščiti krilna vrata pred odpiranjem pri močnem vetru, medtem ko signalna luč pomeni dodatno varnost, saj vam daje svetlobni signal v času pomika vrat.

Udobje pri upravljanju

Kot že rečeno lahko pogone garažnih in dvoriščnih vrat upravljate preprosto, varno in udobno z ročnim oddajnikom, radijskim tipkalom ali preko aplikacije Hörmann BlueSecur App. Lahko pa si omislite kar centralo za pametni dom Hörmann homee Brain, preko katere lahko svoja garažna vrata in vrata Hörmann odpirate in zapirate še priročnejše – zelo preprosto s pametnim telefonom, tablico ali osebnim računalnikom. Sistem homee Brain je tudi nadgradljiv z drugimi združljivimi napravami, kot so varnostne kamere, vremenske postaje, osvetlitev, stikala, ogrevalni termostati, rolete in zasloni za zasebnost, detektorji dima in gibanja, okenski kontakti in kontakti vrat.

Hörmannovi pogoni vrat se v vsaki fazi varno odpirajo in zapirajo, neodvisni inštituti za testiranje pa so jih preizkusili in jim dodelili certifikat. Tudi zato zanje dobite pet let garancije.

Sponzorirana vsebina