Eden najpomembnejših sestavnih delov vsakega objekta so garažna vrata, ki se po navadi odpirajo dvižno pod strop, sekcijsko ali navojno. Včasih pa prostor tega ne omogoča; bodisi je preklada nizka, strop neraven (poševen) ali pa so pod njim napeljane odtočne cevi. V tem primeru se lahko odločite za garažna vrata, ki se odpirajo bočno in se imenujejo stranska sekcijska garažna vrata.

Stranska sekcijska vrata bodo navdušila vse, ki imate garaže z neprimernimi gradbenimi danostmi za dvižna vrata, pa tudi tiste, ki bi strop radi izkoristili za shranjevanje, na primer lestev, koles ali desk za surfanje.

»Prepričajo zaradi zelo dobre zvočne in toplotne izolacije, visoke stabilnosti vratnega krila in mirnega teka vrat. Površine vrat so tudi optimalno zaščitene pred rjo, saj vroče pocinkan material in obojestransko zelo kakovosten osnovni poliestrski premaz zagotavljata, da dežne kaplje spolzijo po površini brez sledu,« naštevajo pri podjetju Hörmann, vodilnem proizvajalcu garažnih vrat v Evropi.

Vrlin, s katerimi se ponašajo stranska sekcijska garažna vrata pa je še več. Predvsem so zelo zanesljiva, saj zaradi optimalno usklajene oblike vratnih elementov in tečajev ni nobenih mest z nevarnostjo stisnjenja. V primeru nepričakovanih ovir v območju odpiranja vrat ali ob steni se vrata takoj ustavijo, kar vas varuje pred telesnimi poškodbami in preprečuje poškodbe vozil ali predmetov že od samega začetka.

Vrata so izjemno varna. Brž ko se zaprejo, se varovalo pred dvigovanjem avtomatsko zaskoči, kar pomeni, da so stabilno zapahnjena.

Premikanje vrat, ki so debela 42 mm in zapolnjena s PU-peno, je lahkotno, mirno in natančno; zgoraj s pomočjo stabilnih dvojnih tekalnih koles in spodaj po zaobljenem talnem vodilu, ki se ga da tudi preprosto očistiti.

Prav tako pa vrata omogočajo funkcijo osebnega prehoda, kar pomeni, da se lahko odprejo samo delno. »Tako boste hitreje prišli v garažo, npr. do svojega kolesa. Pri vratih s pogonom je mogoče širino osebnega prehoda nastaviti individualno. Na primer ozek prehod samo za osebe ali širši prehod za kolo, motor ali samokolnico,« pojasnjujejo v podjetju Hörmann, kjer so ponosni tudi na številne možne obdelave vrat.

Površine

Da se stranska sekcijska garažna vrata kar najbolj prilagodijo vašemu okusu in jih lahko uskladite z zunanjo podobo objekta, je njihove površine možno različno obdelati. Imate vsaj 6 možnosti:

  • POVRŠINA PLANAR. Elegantna površina v šestih ekskluzivnih barvnih odtenkih izpolnjuje vse zahteve sodobnega oblikovanja vrat. Prepričljiva je zaradi povezave gladke površine s fino eleganco in s trendovskimi mat barvami.
  • POVRŠINA SILKGRAIN. Ta svilnato gladka površina je s svojim plemenitim videzom prva izbira pri sodobni arhitekturi.
  • POVRŠINA DECOGRAIN. Površina z realističnimi detajli je na voljo v petih naravnih imitacijah lesa in v imitaciji antracitne barve s kovinskim učinkom. S posebno površinsko zaščito z UV-obstojnim folijskim premazom iz umetne mase na zunanji strani jeklenih lamel vrata še dolgo ohranijo lep videz.
  • POVRŠINA DURAGRAIN. Pri tej gladki površini vrat lahko izbirate med 24 detajlnimi, naravnimi in barvno obstojnimi imitacijami ali pa na vašo željo vrata potiskajo z individualno sliko. Končni premaz iz zaščitnega laka visoke trdnosti je še posebej neobčutljiv, odporen proti praskam in neobčutljiv na umazanijo. Vaša vrata bodo tako dolgo ohranila brezhiben videz.
  • POVRŠINA SLATEGRAIN. Strukturirana površina daje vratom poseben videz. Majhne praske je mogoče preprosto popraviti s pomočjo strukture skrilavca.
  • POVRŠINA WOODGRAIN. Pri tej cenovno ugodni in robustni površini z originalnim vzorcem žaginega reza se lahko manjše praske z lahkoto popravijo, kar omogoča rahlo brazdasta površina.
Stranska sekcijska garažna vrata lahko upravljate na različne načine. Z ročnim oddajnikom jih lahko odprete kar iz avtomobila. Ali pa za odpiranje preprosto uporabite svoj pametni telefon z aplikacijo Hörmann BlueSecur ali s sistemom Hörmann Smart Home System homee.

Dizajn in dodatna oprema

Da bodo garažna vrata dala vaši nepremičnini piko na i, jih lahko dopolnite z različnimi motivi, zasteklitvami in dodatki. Zasteklitve za zgornji del vrat so na voljo iz dvojnega plastičnega prozornega stekla ali stekla s kristalno strukturo, v spodnjem delu vrat lahko dodate prezračevalno rešetko, kompletna vrata pa zaščitite tudi z lakom proti grafitom.

Z dodatki ali brez njih pa bodo stranska sekcijska garažna vrata zaradi svoje dolge življenjske dobe z vašo družino ostala več generacij. »Vse bistvene elemente vrat in pogonov razvija in proizvaja Hörmann sam. Trajnostni preizkusi, izvedeni v realnih razmerah, zagotavljajo domišljene serijske proizvode najvišje kakovosti. Zaradi tega imate 10 let garancije za vsa sekcijska vrata in pet let garancije za pogone,« sklenejo pri podjetju Hörmann.

Več >>> www.hormann.si

Sponzorirana vsebina