Ste se kdaj vprašali za kakšen stil in barvo kuhinje se najpogosteje odločajo Slovenci?

Pri načrtovanju kuhinje moramo upoštevati velikost in obliko prostora: največ površin potrebujemo za pripravo hrane, zanemariti pa ne smemo niti zaporedja kuhinjskih elementov in gospodinjskih strojev. Pravilna postavitev nam bo omogočila pripravo hrane brez odvečnih gibov in korakov, s tem pa bomo povečali svojo učinkovitost in hkrati skrajšali čas priprave.

Novosti pri izvedbah kuhinj so predvsem v vse širši ponudbi shrambnih elementov. Vse bolj zanimive postajajo tudi visoke, gibljive armature, predali v podnožju, potopne električne vtičnice ter led razsvetljava tako pod visečimi omaricami kot pod robom pulta. V posnetku si lahko ogledamo celo, kako je možno pečico skriti za fronto omare, kar ustvari eleganten in neprekinjen kuhinjski niz.

Še vedno prevladujejo klasične barve kuhinj, kot so bela, bež ali magnolija, leseni dekor ter marmorirani pulti v raznolikih materialih. Za modernimi kuhinjami pa ne zaostajajo niti t.i. podeželske kuhinje, ki za tradicionalnimi frontami – sicer vse bolj drznih barv – skrivajo prav vse elemente, potrebne za sodobno kuho.