Nameravate v prihodnje graditi? V sodelovanju z Lumarjem smo pripravili nabor hiš, ki so v preteklem letu najbolj prepričale kupce, saj odražajo duh časa in izpolnjujejo pričakovanja po visokem udobju bivanja. Naj vam bodo v navdih, ko razmišljate o svojem novem domu.

Spodaj predstavljamo deset najbolj priljubljenih tipskih montažnih hiš, ki pa jih lahko v sodelovanju z Lumarjevimi arhitekti prilagodite po svoje ali pa hišo že od začetka zasnujete popolnoma po svojih željah.

Varius-D 206

Igriv tloris hiše Varius-D 206 s poudarjenim odpiranjem na jug se pohvali z 206 kvadratnimi metri bivalnih površin. Dodatno udobje ponuja 48 kvadratnih metrov velika pokrita terasa – poletna dnevna soba in prijetno zavetje v vseh letnih časih. V nadstropje vodijo odprte ravne stopnice, ki se v svojem izteku zaključujejo s panoramskim oknom s pogledom v naravo. Prostorni otroški sobi, skupni družabni kotiček in lastna kopalnica mlajšim članom ponujajo veliko udobja, udobna spalnična suita pa dostop na diskretno zunanjo teraso.

Komfort 200

Arhitektura linije Komfort izhaja iz preproste zasnove tradicionalnih hiš s strmim naklonom strehe. Podaljšani napušči notranjost hiše povežejo z okolico in prijetno pokrito teraso. Osrednji bivalni prostor, povišan v mansardo z dodatno osvetlitvijo s strešnimi okni, še poveča občutek prostornosti in odprtosti notranjosti. Tlorisna razporeditev je prilagodljiva in uteleša bivanjski slog sodobne družine.

Primus-L 155

Hiša Primus-L 155 postavlja vrhunsko bivalno udobje na prvo mesto. S svojo funkcionalno zasnovo združuje prilagoditev vsem življenjskim ciklom bivanja družine. S tremi sobami v nadstropju lahko ponudi enonivojsko bivanje za starše v pritličju ali samostojno sobo za goste. Pod eno streho lahko udobno domuje tudi do šest članov družine.

Linea 154

Hiša Linea 154 združuje estetiko mansardnih hiš z udobjem dveh polnih etaž. Bogat bivalni prostor v pritličju, ki zavzema celotno širino tlorisa, se odpira na več strani in povezuje hišo z njeno okolico. Omogoča izdatno naravno osvetlitev vseh prostorov prek panoramskih oken tako na daljši kot na krajši stranici fasade. Arhitekturna zasnova povzema tradicionalna izhodišča pojmovanja podobe hiše in jih spretno izčisti v zadržan, estetsko sodobnejši slog. Hišo je mogoče izvajati tudi kot klasično različico z napušči.

Atractivo 146

Sodobno oblikovana in prostorsko izrazito odprta hiša Atractivo 146 je namenjena vsem, ki svoj čas doma preživljajo v širšem krogu družine in prijateljev. Poudarjeno komfortna dnevna soba, jedilnica in kuhinja omogočajo druženja, ki se z lahkoto nadaljujejo tudi v zavetju zunanjega nadstreška. Notranja razporeditev spalnih prostorov je z dvema nadpovprečno velikima otroškima sobama ter ločeno spalnico z walk-in garderobo izjemno udobna in kompaktna, iz spalnice pa je omogočen prehod na zunanjo pohodno teraso.

Vivus 144

Hiša Vivus 144 dopolnjuje ponudbo mansardnih skoraj nič-energijskih hiš Lumar. Spogleduje se s tradicionalnimi oblikami in ji z izbranimi detajli vdihuje sodobnost. Odprt dnevno bivalni prostor v pritličju se z velikimi steklenimi površinami povezuje z zunanjostjo. Nadkrita terasa ponuja diskretno zavetje za druženje v vseh letnih časih. Ločeni funkcionalno zasnovani spalni prostori v mansardi pa omogočajo maksimalno bivalno udobje celotne družine.

Greenline XS/1

Pritlično zasnovana skoraj nič energijska hiša Greenline XS/1 ponuja neposredno povezanost vseh bivalnih prostorov z vrtom in naravo. S členjenim vhodom in atrijem se ustvarita prostorsko in programsko ločena bivalni in spalni del ter s tem vzpostavi potrebna zasebnost. Vhod z atrijem deluje svetlo, saj se takoj vzpostavi vizualni kontakt z vrtom in bivalnim delom. V osi hodnika se kuhinja podaljša v letno kuhinjo z zeliščnim vrtom.

Terra-R 131

Hiša Terra-R 131 je namenjena družini z do štirimi člani, ki od hiše pričakujejo urejeno notranjo razporeditev in brezpogojno navezavo na zunanji terasni prostor, ki s tem postaja središče dnevnega dogajanja. Jasna delitev zaprtih servisnih prostorov, enovitega odprtega bivalnega dela in diskretno ločenega spalnega kraka omogoča smiseln preplet programov, združenih na optimalni bivalni površini.

Kaja-M 124

Tradicija s pridihom sodobnosti ponuja brezčasno podobo. Po zaslugi klasične zasnove hiše Kaja-M 124 z dvokapno streho, tradicionalnimi napušči in izpostavljenim izzidkom se lahko zlije z okolico slovenskega kontinentalnega podeželja ter mestnih in primestnih predelov. Izzidek tvori tudi prijetno zavetrje zunanji pokriti terasi z letno kuhinjo za brezskrbne užitke na prostem. Velike steklene površine bivalnega dela omogočajo izjemno osvetlitev in čudovite poglede v okolico.

Gea 120

Vzdolžno zasnovana pritlična hiša Gea 120 z daljšo stranico, obrnjeno proti jugu, optimalno izkorišča moč sonca. Vsi vitalni prostori v hiši, vključno z otroškima sobama, so dobro osončeni od zgodnjega dopoldneva do poznega popoldneva, odvisno od letnega časa. Imajo tudi dostop na vrt, zato so primerni za družine, ki imajo rade stik z naravo. To dopolnjuje tudi v pokrito teraso podaljšan bivalni del, ki omogoča brezskrbno bivanje na prostem. Strešni nakloni so prilagodljivi, zato je hiša primerna za večji del slovenskega podeželja, urbanih območij in Primorja.

Vsekakor so tipske montažne hiše odlično izhodišče za raziskovanje različnih principov bivanja in s tem odkrivanja lastnih potreb in želja. A ne pozabite, da je vsaka Lumarjeva hiša vedno tudi prilagojena specifičnim zahtevam naročnikov in lokacijskim pogojem. Vsaka zgrajena hiša Lumar je unikatna, saj odraža značaj ljudi, ki so si ali si še bodo v njej ustvarili svoj dom. V Lumarju pa se ne ustrašijo niti izvedbe hiš po naročilu – le posredujte jim lastno idejno zasnovo hiše, ki ste jo naredili s svojim izbranim arhitektom oz. arhitekturnim birojem: skupaj s strokovno ekipo arhitektov, urbanistov in izvajalcev, ki jo pod eno streho združuje Lumar, vam bodo pomagali narediti vašo sanjsko hišo.

Več: Lumar

Fotografije: Lumar, Miran Kambič