Razgibana pritlična hiša z ravno streho ponuja udobno bivanje brez stopnic in povezanost njenih prebivalcev z vrtom.

Pritlične hiše so vedno bolj priljubljene – tako za tiste, ki si želijo udobne starosti, kot za mlade družine, ki stavijo na družinsko povezanost in pristen stik z naravo. Hiša, ki jo predstavljamo danes, je s svojimi tremi volumni namenjena predvsem slednjim.

Hiša Lumar Aspectus je popolna izbira za štiričlansko družino. Njena površina, ki obsega 180 m2, je razdeljena na tri volumne, nanizane v čitljivo linearno kompozicijo. V skrajnih krakih so organizirani spalni in sekundarni prostori – spalnična suita v enem kraku ter otroške spalnice, predsoba in fitnes v drugem. V osrednjem volumnu pa se družinsko življenje zgosti v svetlem dnevno-bivalnem delu, ki se z velikimi zasteklitvami odpira na dve strani in omogoča družini povezano bivanje med notranjostjo in zunanjostjo.

Kompozicija volumnov, kjer sta spalnična kraka na bivalni prostor postavljena pravokotno, tudi omogoča dovolj intime za družino, ki lahko na terasi poseda zaščitena pred nezaželenimi pogledi. Volumne zunaj povezuje stanjšana ravna streha, ki se razteza od pokritega vhoda do udobne terase.

Na fasadi opazimo še velike celostenske zasteklitve, ki družini omogočajo izhod na prosto iz vseh bivalnih in spalnih prostorov. Hišo je možno nagraditi tudi z zunanjimi terasami in tako bivalno površino razširiti na funkcionalne zunanje kotičke, ki jih lahko uporabljamo v vseh letnih časih. Tako lahko družina resnično izkoristi vpetost hiše v svojo naravno okolico. Interier – odprt in povezan – pa zadovolji še tako zahtevnega investitorja.

Hiša je odličen primer harmoničnega združevanja prostora, funkcionalnosti in estetike.

Arhitektura: Arhitekturni biro Lumar

Izvajalec: Lumar IG

Sponzorirana vsebina