Nočni sprehodi do stranišča znajo biti zelo neprijetni. Povsod je temno, mi pa ne želimo prižigati bleščečih stropnih luči, da sebe in drugih ne predramimo čisto do konca. Vendarle je pred nami še kakšna ura spanja. Tako nam ne ostane drugega, kot da se nekako ob stenah pretipamo do kopalnice.

Dobra rešitev pa vendarle obstaja in to je namestitev orientacijske osvetlitve v kopalnici. Z njo lahko ponoči zlahka najdemo pot do stranišča, ne da bi motili našo biološko uro. Možnosti orientacijske osvetlitve imamo več:

Svetilo s funkcijo zatemnitve ponuja idealno rešitev za nočno navigacijo. Namestimo ga lahko na različne položaje po kopalnici. Dober primer je omarica z ogledalom Geberit ONE. Vanjo vgrajena osvetlitev ComfortLight ima štiri vire osvetlitve, ki jih je mogoče individualno nastaviti po potrebi: svetlo in poživljajoče podnevi, mehko pred spanjem ter subtilno in diskretno ponoči za orientacijo v temi. Tako ponoči po prihodu s stranišča brez težav zaspimo nazaj.

Lučka za vsako razpoloženje je na voljo tudi za straniščno školjko. Školjka Geberit AquaClean ima na primer diskretno osvetlitev, ki se samodejno aktivira. Ta subtilna osvetlitev je dovolj močna, da osvetljuje pot ponoči in se aktivira s pomočjo senzorja bližine. Nastavitve svetlobe vključujejo sedem različnih barv in pet stopenj svetlosti.

Zaradi diskretne LED-luči je školjka AquaClean Mera Comfort s sedmimi različnimi svetlobnimi toni prava paša za oči.

Orientacijske osvetlitve s senzorji gibanja lahko ob vstopu v kopalnico kažejo pot do stranišča. Priporočljivo je, da se izogibamo osvetlitvi z močnimi modrimi toni, saj to moti našo proizvodnjo melatonina (hormona, ki spodbuja spanje). Boljši so viri tople svetlobe, ki so relativno bledi in šibki. Dejanska osvetlitev, ki jo ustvarijo v kopalnici, je le minimalna, vendar je še vedno dovolj močna, da se lahko znajdemo. To vrsto subtilne LED-osvetlitve zagotavljajo izdelki, kot sta sanitarni modul Geberit Monolith Plus in omarice z ogledalom Geberit ONE. Električni mehki gumbi na modulu Geberit Monolith Plus prav tako zagotavljajo posebej tiho aktiviranje splakovanja, tako nam ni treba skrbeti, da bi koga motili sredi noči.

Orientacijska osvetlitev, vgrajena v Geberit Monolith Plus, nam ponoči kaže pot do stranišča.

Inteligenten vir svetlobe je lahko vgrajen tudi v podometni splakovalnik. Aktivirne tipke Geberit zaradi te funkcije vedno naredijo vtis – da ne omenjamo njihove vizualne privlačnosti. Modul Geberit DuoFresh ponoči samodejno vklopi orientacijsko LED-lučko, ki kaže pot do stranišča. Senzor bližine nadzoruje svetlobo in poskrbi za samodejni vklop in izklop, trajanje osvetlitve in njeno intenzivnost pa je mogoče prilagoditi in regulirati tudi z aplikacijo.

Dva v enem: modul Geberit DuoFresh odstrani neprijetne vonjave in samodejno aktivira LED orientacijsko osvetlitev, ko se približamo stranišču.

Več >>> www.geberit.si

Sponzorirana vsebina